Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ

Επιβεβαίωση Διαχειριστικής Επάρκειας Επιμελητηρίου Ευβοίας, Τύπου Β΄, από την Ε. Υ.Δ. της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας
Το Επιμελητήριο Εύβοιας είναι πλέον ένας από τους φορείς που έχουν λάβει Πιστοποιητικό Διαχειριστικής Επάρκειας και έτσι μπορεί να συμμετέχει σε συγχρηματοδοτούμενα Προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Με την υπ αρ. 4806/2009 πράξη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος επιβεβαιώνεται η Διαχειριστική Επάρκεια του Επιμελητηρίου το οποίο θα μπορεί να εκτελεί συγχρηματοδούμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση έργα χωρίς τεχνικό αντικείμενο (υπηρεσίες και προμήθειες), όπως έργα/ δράσεις προμήθειας και εγκατάστασης εξοπλισμού, δημιουργίας και εγκατάστασης συστημάτων πληροφορικής, προμήθειας και εγκατάστασης εξοπλισμού πληροφορικής, ανάθεσης υπηρεσιών συμβούλων και λοιπών υπηρεσιών που δεν σχετίζονται με την υλοποίηση τεχνικών έργων, κατάρτισης και συμβουλευτικής κ.α.
Το Επιμελητήριο Εύβοιας θα είναι υπεύθυνο για τις ακόλουθες διαδικασίες:
Α) Προγραμματισμός
Έργων – Ενεργειών
Β) Σχεδιασμού και Ωρίμανσης Έργων
Γ)Διενέργειας Διαγωνισμού, ανάθεσης και διαχείρισης σύμβασης για τις περιπτώσεις δημοσίων συμβάσεων
Δ) Παρακολούθησης και Πιστοποίησης φυσικού αντικειμένου έργου
Ε) Οικονομικής Διαχείρισης Έργου
Αμέσως μετά την λήψη του πιστοποιητικού ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Παναγιώτης Σίμωσης δήλωσε:
«Η επιτυχία αυτή για το Επιμελητήριο Εύβοιας είναι πολύ μεγάλη. Καταφέραμε να περάσουμε όλες τις νόμιμες διαδικασίες και να κερδίσουμε την διαχειριστική επάρκεια που είναι ουσιαστικά το εισιτήριο για την υποβολή προτάσεων στο ΕΣΠΑ και την συνέχιση της αναπτυξιακής πολιτικής εις όφελος των μελών του Επιμελητηρίου μας. Η απόκτηση Πιστοποιητικού Διαχειριστικής Επάρκειας από το Επιμελητήριό μας, προσδίδει σε αυτό κύρος και αξιοπιστία.
Στόχος του Επιμελητηρίου παραμένει η ενίσχυση της εξωστρέφειας, της ανταγωνιστικότητας και του επιχειρείν της περιφέρειας και η Διαχειριστική Επάρκεια για την ανάληψη έργων στα πλαίσια του ΕΣΠΑ 2007-2013, θα αποτελέσει χρήσιμο «εργαλείο» προς αυτήν την κατεύθυνση.»
Από το Επιμελητήριο Εύβοιας