Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2009

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΤΑΝ,
κ. Κ.ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ,
ΓΙΑ ΤΗΝ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Αθήνα,27 Σεπτεμβρίου 2009
Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα τουρισμού, που γιορτάζουμε την 27η Σεπτεμβρίου, ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Κ.Μαρκόπουλος δήλωσε τα εξής:
«Ο ελληνικός τουρισμός θα αντέξει. Σε αυτή τη διεθνή δύσκολη συγκυρία ο τουρισμός, που είναι μία σταθερή αξία του ανθρώπου και σημείο αναφοράς του πολιτισμού μας, δοκιμάστηκε.
Συμπεριφορές των ανθρώπων σε όλο τον πλανήτη, συνήθειες ετών, μεταβλήθηκαν. Παρά ταύτα ο τουρισμός άντεξε. Διότι το πρότυπο ζωής μας διατηρήθηκε αναλλοίωτο. Ο Ελληνικός τουρισμός σε αυτή την ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο διατήρησε την υψηλή του θέση στις προτιμήσεις των πολιτών του κόσμου .
Η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή από την πρώτη στιγμή έλαβε όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να θωρακίσει τη μεγαλύτερη ελληνική βιομηχανία.
Το αποτέλεσμα δικαίωσε όσους εργαστήκαμε σκληρά για να πετύχουμε. Ο ελληνικός τουρισμός έχει ακόμα μεγαλύτερες δυνατότητες.
Με πίστη και σκληρή δουλειά η Ελλάδα όχι μόνο θα διατηρηθεί αλλά θα πετύχει το μεγαλύτερο στόχο της: Να κατακτήσει την κορυφή στο παγκόσμιο τουριστικό γίγνεσθαι».