Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2009

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Συνέδριο για την ανταγωνιστικότητα του τουρισμού

Το θέμα της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας θα τεθεί επί τάπητος στο 4ο διεθνές συνέδριο του περιοδικού Real Estate & Development, που πραγματοποιείται στις 29 Σεπτεμβρίου στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία.
Κορυφαία στελέχη των αλυσίδων που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας όπως οι κκ Τιμ Ανανιάδης (Starwood), Πάνος Παναγιωτόπουλος (Intercontinental) και Enrico Aidan (Club Casino Loutraki) περιλαμβάνονται ανάμεσα στους ομιλητές.
Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί ακόμη το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο στην ενότητα που καλύπτει τον θαλάσσιο τουρισμό και θα καλύψει θέματα κρουαζιέρας και yachting στις ελληνικές μαρίνες.
Στο 4ο RED business forum, που τελεί υπό την αιγίδα του ΕΟΤ και του ΣΕΤΕ, θεσμικοί φορείς θα καταθέσουν απόψεις για την απαιτούμενη στρατηγική εξόδου από την κρίση.
Ο γενικός Διευθυντής του ΣΕΤΕ θα παρουσιάσει την αναπτυξιακή πρόταση του Συνδέσμου «Προς το 2020».
Ο γενικός Διευθυντής του ΙΤΕΠ καθ. Β. Πατσουράτης θα καταθέσει τις εκτιμήσεις του Ινστιτούτου την πορεία του τουρισμού το 2010.
Για το χωροταξικό του τουρισμού θα μιλήσει ο νομικός Βασίλης Αβραμόπουλος
Στη συμβολή του πολιτισμού και του αθλητισμού στα city breaks θα αναφερθεί ο αντιπρόεδρος των Ολυμπιακών Ακινήτων κ. Σωκράτη Αλεξιάδης.
Στη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης στα ενοικιαζόμενα καταλύματα θα αναφερθεί ο Πρόεδρος του ΣΕΕΔΔΕ κ. Στέλιος Πολυκράτης.
Αναφορικά με την πολιτική ηγεσία, θα εκπροσωπηθεί στο συνέδριο από τον Ειδικό Γραμματέα του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης Δρ. Εμμ. Αλεξανδράκη.