Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

ΑΝ. ΛΙΑΣΚΟΣ

Λιάσκος:
θα υποκύψουμε στον λαικισμό ή θα τολμήσουμε δύσκολες αποφάσεις;
Με τη Ν.Δ. η Εύβοια βγήκε από το περιθώριο

Στο Ξενοδοχείο “Oscar” στην Αθήνα μέσα σε ιδιαίτερα θερμή ατμόσφαιρα συναντήθηκε με τους ετεροδημότες της Εύβοιας ο π. Υφυπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης και υποψήφιος Βουελευτής Ευβοίας με τη ΝΔ Αναστάσιος Λιάσκος την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει μαζί τους.
Ο κ. Λιάσκος ξεκίνησε την ομιλία του με μία ιδιαίτερη αναφορά στον ιδρυτή της ΝΔ τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Καραμανλή υπενθυμίζοντας ότι οι εκλογές της 4ης Οκτωβρίου συμπίπτουν με την ημερομήνια ίδρυσης του κόμματος από τον Εθνάρχη πριν 35 χρόνια και μοιράστηκε με τους παριστάμενους μνήμες από την ιστορική διαδρομή της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης που και ο ίδιος υπηρετεί με συνέπεια από τα φοιτητικά του χρόνια.
Ανέλυσε με γλαφυρό τρόπο το διακύβευμα των εκλογών και έθεσε το δίλλημα:
«Οι στρατηγικές επιλογές είναι δυο: ή θα υποκύψουμε στο λαϊκισμό, ή θα τολμήσουμε δύσκολες αποφάσεις. Ο λαϊκισμός είναι πάντα ευχάριστος αλλά πρόσκαιρος. Σύντομα εξαντλούνται οι αντοχές και οι επιπτώσεις θα είναι επώδυνες. Αν όμως στις 4 Οκτωβρίου τολμήσουμε το δύσκολο δρόμο, αν η πρωταρχική μας στόχευση είναι έξοδος από τις συμπληγάδες και όχι η προσπάθεια να φανούμε ευχάριστοι, είναι βέβαιο ότι σύντομα θα βγούμε από την κρίση, έτοιμοι για δυναμική επανεκκίνηση την ώρα της διεθνούς ανάκαμψης».
Κάνοντας μια ανασκόπηση της Κυβερνητικής θητείας της ΝΔ, αναφέρθηκε με παραδείγματα στην υλοποίηση μεγάλου μέρους των προγραμματικών της δεσμεύσεων και επεσήμανε τον υπεύθυνο τρόπο με τον οποίο η Κυβέρνηση λειτούργησε από την πρώτη στιγμή απέναντι στην κρίση.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στο Νομό μας επισημαίνοντας το μεγάλο έργο που συντελείτε σε επίπεδο υποδομών, και όχι μόνο, επί των ημερών της ΝΔ και δήλωσε κατηγορηματικά ότι μόνο η ΝΔ και ο Κώστας Καραμανλής μπορούν να εγγυηθούν την ολοκλήρωση της αναπτυξιακής προσπάθειας στην Εύβοια για να μπορούμε, μετά από 20 χρόνια στο περιθώριο, να βλέπουμε και όχι μόνο να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο αύριο.
Ο κ. Λιάσκος εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή του για την αξιοποίηση από την Πολιτεία ενός δικού του έργου ζωής καθώς ελήφθει απόφαση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την ίδρυση παραρτήματος του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών στη Χαλκίδα προκειμένου να στεγαστεί η συλλογή των 6.000 κειμηλίων του την οποία παραχωρεί δωρεάν στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών.
Κλέινοντας εδωσε ηχηρό μήνυμα ενότητας και αισιοδοξίας για το αποτέλεσμα, λίγες μέρες πριν την εκλογική αναμέτρηση της 4ης Οκτωβρίου και κάλεσε τους συμπατριώτες του να ανανεώσουν την εμπιστοσύνη τους στη ΝΔ και τον Κώστα Καραμανλή χωρίς δεύτερες σκέψεις τούτη τη δύσκολη ώρα για τη χώρα και τους ανθρώπους της.