Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2009

Νίκη με 2-1 και χαμένο πέναλτι...
Ο Σουάνης «χτύπησε» στις καθυστερήσεις και η Ξάνθη απέκλεισε τον Εθνικό στο Κύπελλο

Με γκολ του Σουάνη στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων, η Ξάνθη νίκησε 2-1 τον Εθνικό στο Ελληνικό και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.
Η ακριτική ομάδα προηγήθηκε στο 18' με τον Κιντάνα, αλλά οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 71' με τον Γκονσάλβες.
Η ομάδα του Πειραιά έπαιξε από το 73' με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Δήμου.Στην πρώτη αξιόλογη φάση που έκανε η Ξάνθη στο 18ο λεπτό, ο Κιντάνα βρέθηκε μέσα στην περιοχή και με σουτ έδωσε το προβάδισμα στην ακριτική ομάδα (0-1).
Ο Εθνικός ήταν ανώτερος στο δεύτερο μέρος και στο 71΄ έφτασε στην ισοφάριση με τον Γκονσάλβες (1-1.) Δύο λεπτά αργότερα, όμως, η Ξάνθη κέρδισε πέναλτι (χέρι του Δήμου, που αποβλήθηκε), αλλά ο Ταϊντέρ αστόχησε!
Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Σουάνης εκμεταλλεύτηκε το τραγικό λάθος της άμυνας του Εθνικού και με σουτ έκανε το 2-1.
Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
Κίτρινες: Χαλαουάνι, Φαρινόλα - Λουτσιάνο
Κόκκινες: 73' Δήμος
ΕΘΝΙΚΟΣ (Μιχάλης Γρηγορίου): Σουλογάνης, Γκράιμς (20' λ.τ. Ψιάνος), Παγώνης, Σύρος, Καρακώστας, Σιλιγαρδάκης (63' Σουμπίνιο), Αλημπάς, Δήμος, Χαλαουάνι, Κωστάκης (85' Φαρινόλα), Γκονσάλβες.
ΞΑΝΘΗ (Γιάννης Ματζουράκης): Λυμπερόπουλος, Κωστούλας, Ριζογιάννης, Σταθάκης, Τζιωρτζόπουλος, Βασιλακάκης (60' Φαμπιανέζι), Ταϊντέρ, Κιντάνα, Λουτσιάνο (68' Κομεσίδης), Μαρσελίνιο (11' λ.τ. Σουάνης), Στίβαρ.