Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2009

ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009 συνεδρίαση της Γραμματείας της Δημοτικής Παράταξης «ΧΑΛΚΙΔΑ-ΟΡΑΜΑ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ», με θέματα Ημερήσιας Διάταξης:
Εκτίμηση νέας πολιτικής συγκυρίας – προοπτικές επίλυσης σημαντικών ζητημάτων για την πόλη της Χαλκίδας.
( π.χ. απόδοση στρατιωτικών εκτάσεων στην πόλη, πανεπιστημιακή σχολή).
Διοικητική Μεταρρύθμιση, επικαιροποίηση απόψεων της παράταξης.
Εκτίμηση της δημοτικής δραστηριότητας – οξυμμένα προβλήματα της πόλης. (Κυκλοφοριακό, καθαριότητα, καταστρατήγηση σχεδίου πόλης)
Προγραμματισμός για το επόμενο διάστημα.
Ύστερα από διεξοδική συζήτηση των μελών της Γραμματείας και αποτιμώντας τις επαφές με τους συμπολίτες μας, ομόφωνα εξήχθησαν τα εξής συμπεράσματα:
Οι πολίτες της Εύβοιας και της Χαλκίδας επένδυσαν πολιτικά στη νέα διακυβέρνηση και περιμένουν άμεσα λύσεις στα προβλήματα που τους απασχολούν. Η Δημοτική Παράταξη ως οφείλει θα πρωτοστατήσει ώστε να προωθηθούν τα ζητήματα στα αρμόδια Υπουργεία και θα διεκδικήσει μαζί με τους άλλους θεσμικούς και κοινωνικούς εταίρους την άμεση αντιμετώπισή τους.
Η Γραμματεία της Παράταξης δημοσιοποίησε τις θέσεις της, ως προς τη Διοικητική Μεταρρύθμιση ένα χρόνο πριν -τον Οκτώβρη 2008 - και εμμένει σταθερά σε αυτές, προσδοκώντας μια ουσιαστική τομή στη Δημόσια Διοίκηση. (Επισυνάπτεται το σχετικό δελτίο τύπου του Οκτώβρη 2008).
Οι πολίτες της Χαλκίδας συγκλίνουν στην κοινή εκτίμηση-που μέρα με τη μέρα ενισχύεται όλο και περισσότερο- πως η δημοτική αρχή μετατράπηκε σε παθητικό παρατηρητή των δημοτικών πραγμάτων, διαψεύδοντας έτσι τις όποιες προσδοκίες υπήρξαν.
Η πλημμελής καθαρότητα της πόλης, το οξυμμένο κυκλοφοριακό πρόβλημα, η εγκατάλειψη των γειτονιών, η καθυστέρηση υλοποίησης έργων από την προηγούμενη δημοτική περίοδο, επιβεβαιώνουν με κατηγορηματικό και απόλυτο τρόπο την αδυναμία της Δημοτικής Αρχής να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του θεσμικού της ρόλου.
Ως προς τον προγραμματισμό για το επόμενο διάστημα και έχοντας υπόψη ότι απαιτείται ακόμα περισσότερη προσπάθεια από τη Δημοτική μας Παράταξη, ώστε να ανταποκριθεί με επάρκεια στο θεσμικό της ρόλο αλλά και για να υλοποιηθεί η δέσμευσή μας για συμμετοχικές διαδικασίες, αποφασίστηκε:
Ολομέλεια του ψηφοδελτίου και της συντονιστικής επιτροπής τη Δευτέρα
9 Νοεμβρίου 2009 στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου.
Για την παράταξη
Ο επικεφαλής
Δημήτρης Αναγνωστάκης