Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2009

ΠΑΟ

«Μόνο ο Πατέρας μπορεί να με διώξει»
Πυρ και μανία ο Τεν Κάτε, «καρφιά» από Αντωνίου

Σαν «ηφαίστειο» έτοιμο να εκραγεί εμφανίστηκε στην συνέντευξη Τύπου, αμέσως μετά το τέλος του αγώνα με τον ΠΑΟΚ, ο Χενκ Τεν Κάτε, ο οποίος ξέσπασε κατά μερίδας του Τύπου, για την οποία, όπως είπε του κάνει πόλεμο, ενώ υπεραμύνθηκε των επιλογών του, λέγοντας πως η ομάδα είναι στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος και πηγαίνει καλά στην Ευρώπη.
Στα αξιοσημείωτα, το γεγονός ότι για πρώτη φορά στο πλευρό του δεν ήταν ο υπεύθυνος γραφείου Τύπου που κάνει συνήθως τον μεταφραστή στις συνεντεύξεις, αλλά είχε τον Γιάννη Αναστασίου, που ξέρει άριστα ολλανδικά, για να μιλήσει στην μητρική του γλώσσα και να μην δημιουργηθούν παρεξηγήσεις...
«Μιλάω τέλεια ολλανδικά, πολύ καλά αγγλικά, αλλά όχι τέλεια. Για αυτό είπα να έρθει ο Γιάννης για να σας μεταφράσει. Παίξαμε πολύ καλά, δεν δώσαμε τη δυνατότητα στον ΠΑΟΚ να μας απειλήσει. Είχαμε πρόβλημα στα τελειώματα των φάσεων αλλά αυτό είναι λογικό γιατί παίξαμε αργά την Πέμπτη παιχνίδι. Η νίκη που πήραμε δείχνει τη μεγάλη δύναμη και ποιότητα που έχουμε», είπε στο ξεκίνημα των δηλώσεών του ο Τεν Κάτε...
Κατόπιν ρωτήθηκε για την πίεση που υπάρχει στον Παναθηναϊκό και για το ότι η ομάδα κερδίζει δίχως να αποδίδει πολύ καλό ποδόσφαιρο. Εκείνη τη στιγμή ποιος είδε τον Ολλανδό τεχνικό και δεν τον φοβήθηκε...
«Από πού προκύπτει αυτό; Φέρθηκα σε όλους σας με σεβασμό, αλλά δεν νομίζω ότι με σέβεστε. Ορισμένοι από εσάς είστε ασεβείς προς το πρόσωπό μου. Πέρυσι παίξαμε καλό ποδόσφαιρο αλλά δεν νικούσαμε συνέχεια.
»Φέτος παίρνουμε τις νίκες και σε κάποια ματς παίζαμε καλά, αλλά εσείς λέτε ότι η ομάδα δεν παίζει καλά. Βλέπω ότι είμαστε στην κορυφή στο πρωτάθλημα και στην Ευρώπη πάμε καλά», είπε νευριασμένος ο Τεν Κάτε και πρόσθεσε, ανεβάζοντας τους τόνους:
«Ορισμένοι από εσάς λέτε ότι εσείς έχετε πράσινη καρδιά αλλά αυτό δεν το βλέπω. Ξαφνικά ανακαλύψατε τον Ν'Ντόι. Να πάτε να ρωτήσετε τον Μέσι και τον Ροναλντίνιο που είχα δουλέψει 3 χρόνια μαζί τους στην Μπαρτσελόνα, για να δείτε ότι δεν υπήρχε πρόβλημα.
»Η ατμόσφαιρα είναι τελείως άδικη για την ομάδα μου. Έχω πει ότι είμαι νικητής και ο μόνος που μπορεί να με διώξει από την ομάδα είναι ο κ. Πατέρας».
Μετά την τελευταία του φράση, σηκώθηκε και έφυγε από τη συνέντευξη Τύπου.

«Καρφιά» Αντωνίου εντός της... παναθηναϊκής οικογένειας
Αιχμές για ανθρώπους της οικογένειας του Παναθηναϊκού, που με αρνητικά σχόλια και διάφορες καταστάσεις δημιουργούν πρόβλημα στην ομάδα, άφησε ο Κώστας Αντωνίου, εξερχόμενος από το ΟΑΚΑ.
Ο διευθυντής ποδοσφαίρου του «τριφυλλιού», αρχικά ρωτήθηκε αν ευσταθούν οι φήμες που ήθελαν τον Τεν Κάτε να αποχαιρετά σε περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ και απάντησε:
«Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά».
Στη συνέχεια, ο Κώστας Αντωνίου
πέρασε στην αντεπίθεση:
«Η ομάδα έδωσε ένα δύσκολο παιχνίδι την Πέμπτη και σήμερα είχε να παίξει ένα ντέρμπι. Ο προπονητής και οι παίκτες δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους, έπαιξαν τον ΠΑΟΚ στο μισό γήπεδο και νίκησαν δίκαια. Παρότι μέσα στην ομάδα τα πράγματα είναι θετικά, από έξω περιφέρονται κάποιοι που μοιράζουν γκρίνια που δεν μας ταιριάζει. » Ανθρωποι από την οικογένεια του Παναθηναϊκού κάνουν αρνητικά σχόλια, αν και η ομάδα είναι πρώτη, έχει να χάσει έξι-επτά μήνες, έχει πολύ καλή άμυνα και επίθεση, προσπαθεί πολύ μέσα στο γήπεδο και αξίζει καλύτερη συμπεριφορά».
Και κατέληξε:
«Μόνο οι οργανωμένοι το αναγνωρίζουν
. Πολλοί άνθρωποι γκρινιάζουν, δεν είναι δίκαιο να μιλούν για απόδοση, παραγνωρίζοντας τα αποτελέσματα. Πάντα υπάρχει το καλό ποδόσφαιρο. Έχουμε μια δυνατή ομάδα, είμαι ευχαριστημένος με την απόδοση μας, έχουμε φτάσει στο 70%-80% των δυνατοτήτων μας. Στο τέλος θα κάνουμε ταμείο και αν έχουμε καθολική υποστήριξη, θα επιτευχθούν οι στόχοι».
Εξάλλου, χωρίς να σταματήσει ενώπιον των τηλεοπτικών καμερών αποχώρησε ο Θανάσης Γιαννακόπουλος από τα επίσημα του ΟΑΚΑ, αρκούμενος να υποστηρίξει πως «τέλος καλό, όλα καλά».