Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-ΣΑΜΑΡΑΣ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ

Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Χαίρομαι ιδιαίτερα. Με μια χειραψία να συγχαρούμε τον νέο Αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας.
Να του ευχηθούμε τα καλύτερα, βεβαίως και για την πατρίδα, γιατί παίζει πάντα ένα πολύ σημαντικό ρόλο η Αξιωματική Αντιπολίτευση.
Χαιρόμαστε ιδιαίτερα για τις ανοιχτές διαδικασίες που ακολουθήσατε και εσείς. Και προσβλέπω, λόγω και των μεγάλων θεμάτων που έχει να αντιμετωπίσει η ......

χώρα μας, γιατί έχει τεράστια προβλήματα, τα οποία έχουν διογκωθεί πράγματι, σε ευρύτερες προσπάθειες διαλόγου και συναινέσεων. Είναι το απαραίτητο για να προχωρήσει η χώρα.
 Καλή επιτυχία

ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑΣ: Ευχαριστώ πάρα πολύ κύριε Πρόεδρε. Ο δικός μου, συνταγματικά, θεσμικός ρόλος, μας υποχρεώνει να έχουμε αυτές τις συζητήσεις με τον Πρόεδρο της Κυβερνήσεως. Του εύχομαι επίσης κάθε επιτυχία για το καλό του τόπου. Ανάλογα με τα θέματα θα είμαστε πότε μαζί, πότε απέναντι. Μαζί, γιατί υπηρετούμε την ίδια κοινωνία, και απέναντι γιατί υπηρετούμε μια διαφορετική ιδεολογία. Και αυτό επιβάλλει και ο ρόλος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Πάντως είναι χρήσιμο να υπάρχουν γόνιμες συζητήσεις.
Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Σίγουρα θα υπάρξουν.
ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑΣ: Να είστε καλά
Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Πώς πήγε ο προεκλογικός αγώνας;
ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑΣ: Ήταν εσωτερική άμιλλα, δεν ήταν προεκλογικός αγώνας. Διήρκησε περίπου 40 μέρες. Δημιούργησε μια εσωστρέφεια, την οποία και πρέπει να ξεπεράσουμε.