Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009

ΟΓΑ

200.000 αγρότες στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού το 2010
Διακόσιες χιλιάδες αγρότες θα μπορούν να επωφεληθούν την επόμενη χρονιά από το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού της Αγροτικής Εστίας, με βάση απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Ανδρέα Λοβέρδου.
Συγκεκριμένα, στο πρόγραμμα επιδοτούμενου κοινωνικού τουρισμού 8μερων διακοπών, με βάση την υπουργική απόφαση, μπορούν το 2010 να ενταχθούν 160.000 άτομα. Στα εκδρομικά προγράμματα, διάρκειας 1 έως 7 μέρες, μπορούν να ενταχθούν 40.000 άτομα, εκ των οποίων .......
οι 5.000 κατά κύριο επάγγελμα αγρότες μπορούν να συμμετάσχουν στο εκδρομικό-επιμορφωτικό ταξίδι στην Κύπρο.
Παράλληλα, με την ίδια απόφαση καθορίζεται ότι, στο πρόγραμμα δωρεάν παροχής βιβλίων μπορούν να ενταχθούν 200.000 ασφαλισμένοι του ΟΓΑ, ενώ στο πρόγραμμα δωρεάν παροχής εισιτηρίων θεάτρων, 100.000 άτομα.
Προϋπόθεση συμμετοχής στα εν λόγω προγράμματα είναι οι συμμετέχοντες να είναι ασφαλισμένοι ή συνταξιούχοι του ΟΓΑ (στον κλάδο κύριας ασφάλισης αγροτών) και ασφαλιστικά ενήμεροι, ενώ μπορούν να συμμετάσχουν και οι σύζυγοι και τα μέλη των οικογενειών τους, έμμεσα ασφαλισμένα στον ΟΓΑ.
Οι δικαιούχοι μπορούν να κάνουν χρήση μιας από τις προαναφερόμενες παροχές το 2010, δηλαδή δεν δικαιούνται δεύτερη παροχή μέσα στο ίδιο έτος, εξαιρουμένων αυτών της δωρεάν παροχής βιβλίων και εισιτηρίων θεάτρων.