Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2009

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ -

Δήλωση υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού για Γραφεία ΕΟΤ εξωτερικού
Αθήνα 6 Δεκεμβρίου 2009
Η υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Άντζελα Γκερέκου, σχετικά με δημοσιεύματα για την κατάσταση των Γραφείων ΕΟΤ του Εξωτερικού, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Παραλάβαμε τον ΕΟΤ από την προηγούμενη Κυβέρνηση της ΝΔ, ίσως στη χειρότερη οικονομική κατάσταση της ιστορίας του. Έχουμε ήδη δρομολογήσει άμεσα λύσεις, για να αντιμετωπιστούν τα όποια προβλήματα παρουσιάστηκαν στα Γραφεία του Εξωτερικού και εντός των επομένων ημερών, η ομαλή λειτουργία όλων θα έχει αποκατασταθεί. Για συγκεκριμένες περιπτώσεις, για τις οποίες δεν υπάρχει επακριβής εικόνα ως προς τους οικονομικούς τους απολογισμούς, έχουμε ήδη δώσει εντολή για τη διεξαγωγή περαιτέρω ελέγχων και, όπου χρειασθεί, θα προχωρήσουμε και σε .......
Ένορκες Διοικητικές Εξετάσεις (ΕΔΕ).
Η εικόνα της χώρας μας, όπως αυτή εκπροσωπείται από τη λειτουργία των Γραφείων του ΕΟΤ στο εξωτερικό, είναι ένα θέμα εξαιρετικά ευαίσθητο. Ακριβώς όμως για το λόγο αυτό, η αποστολή των Γραφείων του Εξωτερικού, δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι για αναιτιολόγητη κατασπατάληση κονδυλίων από κανέναν. Οφείλουμε όλοι μας να κινούμαστε με γνώμονα τη διαφάνεια αλλά και το σεβασμό στα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων Πολιτών.»