Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

ΠΕΡΛΕΠΕ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

Το ΠΑΣΟΚ ενισχύει τα χαμηλά εισοδήματα, τόνισε η κυρία Περλεπέ. 
Η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ κατά την ομιλία της στη Βουλή επί του νομοσχεδίου για την ενίσχυση των οικονομικά ασθενέστερων πολιτών μεταξύ άλλων υπογράμμισε:
«Βασική στόχευση του νομοσχεδίου είναι  η στήριξη των οικονομικά ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων και αποτελεί το πρώτο δείγμα της πολιτικής που θα ακολουθήσει το ΠΑΣΟΚ τα επόμενα χρόνια.
  Θα ακολουθήσουν άμεσα όλα  αυτά για τα οποία έχουμε  δεσμευθεί, έστω και αν η  κατάσταση είναι πολύ χειρότερη  από αυτήν που παρουσίαζε η  απελθούσα κυβέρνηση της Νέας  Δημοκρατίας, έστω και αν βρήκαμε το έλλειμμα στο 12,5%.
 Σε συνθήκες προχωρημένης εγχώριας κρίσης και ύφεσης διοχετεύουμε πάνω από 1 δισ. στις ομάδες του πληθυσμού που δεινοπαθούν περισσότερο. Οι δυόμισι περίπου εκατομμύρια συμπολίτες μας που θα λάβουν ........
επίδομα, του οποίου το ύψος κυμαίνεται ανάλογα με τις πραγματικές ανάγκες του καθενός, παίρνουν μια σημαντική ανάσα για να σταθούν όρθιοι στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. 
Ταυτόχρονα  το αίσθημα της κοινωνικής αλληλεγγύης  επανέρχεται. Η αναδιανομή αυτή τη φορά είναι δίκαιη. Τα μεγάλα εισοδήματα υποχρεώνονται να στηρίξουν τους ασθενέστερους συμπολίτες μας. Σταματάει η μονότονα άδικη και μονομερής επιβάρυνση των πολλών, τόσο πριν από την κρίση και μετά απ’ αυτή, τα τελευταία πεντέμισι χρόνια. Επιτέλους πρέπει να συνεισφέρουν κι αυτοί που έμειναν για χρόνια στο απυρόβλητο».