Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΖΙΚΟ

«Ποτέ πριν τόσο κακοί...»
Ο Ζίκο μίλησε για... χριστουγεννιάτικο δώρο στον Αρη
Χριστουγεννιάτικο δώρο στον Αρη χαρακτήρισε ο Ζίκο την ήττα του Ολυμπιακού στο «Κλ. Βικελίδης» και με τον τρόπο που αυτή προέκυψε. «Είδαμε παίκτες που έπεφταν κάτω για να σταματήσουν αντεπιθέσεις» πρόσθεσε ο Βραζιλιάνος τεχνικός αναφερόμενος στο ματς και δήλωσε προβληματισμένος από την κακή εμφάνιση της ομάδας του.
«Δεν είναι το επιθυμητό αποτέλεσμα για μας. Δεν παίξαμε καλά. Ξέραμε ότι θα ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Προσπαθήσαμε να βγούμε μπροστά να βάλουμε κάποιο γκολ, δεν τα καταφέραμε και ηττηθήκαμε. Στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς να δίνεις δώρα κι εμείς ...........
δώσαμε ένα χριστουγεννιάτικο δώρο στον Άρη και αναφέρομαι στο γκολ» είπε αρχικά ο προπονητής του Ολυμπιακού.
Και ρωτήθηκε για την κακή εικόνα της ομάδας του:
«Για μένα, στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει αυτό που λέτε για το αν άξιζε να κερδίσει ή όχι. Κερδίζει όποιος βάζει τα περισσότερα γκολ. Εμείς δεν βάλαμε γκολ, άρα δεν αξίζαμε να κερδίσουμε».
Ο Βραζιλιάνος προπονητής ρωτήθηκε για το γεγονός ότι η ομάδα του δεν τήρησε το fair play στο τέλος του αγώνα:
«Υπήρχε fair play όταν ο Γκαλέτι ήταν κάτω στο πρώτο ημίχρονο;».
Εν συνεχεία συμπλήρωσε ότι «εγώ ποτέ δεν ήμουν υπέρ το να βγάζεις τη μπάλα έξω και γενικότερα να αποφασίζουν οι παίκτες. Υπάρχει ένας διαιτητής που πρέπει να αποφασίζει. Σήμερα (σ.σ.: Κυριακή) είδαμε παίκτες που έπεφταν κάτω για να σταματήσουν αντεπιθέσεις. Ο διαιτητής πρέπει να ξέρει πότε πρέπει να σταματήσει ένα παιχνίδι. Δεν είμαι υπέρ του να σταματάει το παιχνίδι, όταν μια ομάδα βγαίνει στην αντεπίθεση και παίκτες της άλλης ομάδας πέφτουν κάτω για να σταματήσει το παιχνίδι. Καταλαβαίνετε ότι αυτό περνάει και στους φιλάθλους που δυσφορούν και γκρινιάζουν. Βλέπουμε παίκτες να πέφτουν κάτω και μετά να σηκώνονται μετά από μισό δευτερόλεπτο».

Σε ερώτηση για το αν τον προβλημάτισε περισσότερο η κακή εικόνα του Ολυμπιακού ή η ήττα, απάντησε:
«Η κακή εμφάνιση. Ποτέ δεν έχω ξαναδεί τον Ολυμπιακό τόσο κακό από την ημέρα που ανέλαβα».
Ρωτήθηκε επίσης για το αν ο Αρης ήταν η πιο δυνατή ομάδα που αντιμετώπισε ο Ολυμπιακός:
«Δεν θέλω να πω από ένα ματς για το αν ο Άρης είναι η πιο δυνατή ομάδα που αντιμετωπίσαμε. Είναι καλή ομάδα, με ποιοτικούς παίκτες, αλλά το ένα παιχνίδι δεν είναι κριτήριο».
Σε ερώτηση σχετική με την χρησιμοποίηση του Ντομί στον χώρο της μεσαίας γραμμής, απάντησε:
«Ο κύριος λόγος που τον χρησιμοποίησα σε αυτή τη θέση, ήταν ότι έχει πολλά ματς στα πόδια του, ενώ είναι σε καλύτερη φυσική κατάσταση από τον Τοροσίδη που δεν έχει επανέλθει 100%. Ακόμη, στο κέντρο χρειάζεται ένας παίκτης με πολύ τρέξιμο και προτίμησα να χρησιμοποιήσω τον Τοροσίδη ως αλλαγή, για να τον προστατεύσω. Μην ξεχνάτε ότι ούτε η θέση του Τοροσίδη είναι στο κέντρο. Γι' αυτή τη θέση είναι οι Λεντέσμα, Στολτίδης οι οποίοι δεν είναι διαθέσιμοι. Σαν δεύτερη επιλογή είχα τον Κατσικογιάννη, αλλά προτίμησα να επιλέξω έναν παίκτη με μεγαλύτερη εμπειρία».

Ο Ζίκο ρωτήθηκε για το αν αυτή η ήττα είναι επώδυνη για τον Ολυμπιακό:
«Δεν έχει κριθεί τίποτα. Απομένει ένας ολόκληρος γύρος και θεωρώ ότι όλα εξαρτώνται από εμάς. Μπορούμε να κερδίσουμε όλα τα ματς κι αν το κάνουμε εμείς θα κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Είναι στο χέρι μας.
» Εγώ λέω στους παίκτες μου ότι το πνεύμα των ομάδων που αντιμετωπίζουν τον Ολυμπιακό είναι πολύ διαφορετικό σε σχέση με τα υπόλοιπα παιχνίδια. Και είναι φυσιολογικό γιατί ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα με λαό, με κόσμο, που βρίσκεται συνέχεια στο προσκήνιο. Γι' αυτό προετοιμάζω πάντα τους παίκτες μου επί του συγκεκριμένου ζητήματος».
Σε ερώτηση σχετική με την άδεια που αποφάσισε να δώσει στους ποδοσφαιριστές του, απάντησε:
«Δεν υπάρχει άλλη ομάδα στην Ελλάδα που να έχει περάσει αυτή την ένταση που πέρασε ο Ολυμπιακός με αναμετρήσεις στο Τσάμπιονς Λιγκ και απέναντι σε εξαιρετικά δύσκολους αντιπάλους. Οι παίκτες χρειάζονται, εκτός από μια φυσική ξεκούραση και μια ψυχολογική ξεκούραση. Δεν τους δώσαμε εννιά μέρες άδεια για να καθίσουν στον καναπέ τους, αλλά τους έχουμε δώσει να κάνουν μια δουλειά. Κι αυτοί από μόνοι τους μπορούν να κάνουν αρκετά πράγματα. Χρειάζεται όμως να ηρεμήσουν και να ξεκουραστούν στο μυαλό».

Ο Ζίκο αναφέρθηκε και στα μεταγραφικά ζητήματα, τονίζοντας ότι ο ίδιος έχει παραδώσει τη σχετική λίστα:
«Έχουν γίνει ήδη σχετικές συζητήσεις. Έχουν δοθεί οι θέσεις στους οποίους θέλουμε να ενισχυθούμε, αλλά και αρκετά ονόματα. Ωστόσο μια μεταγραφή δεν γίνεται έτσι απλά. Υπάρχουν εμπόδια που παρουσιάζονται στην πορεία, γίνονται συζητήσεις για τις τιμές. Αυτό που θέλω είναι να πάνε όλα καλά και να κάνουμε τις μεταγραφές που χρειαζόμαστε