Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2010

ΠΑΟ


Προπονήθηκε κανονικά ο Ζιλμπέρτο
«Ενέσεις» ηθικού από τον Νιόπλια
 που ζήτησε από τους παίκτες του 
να σηκώσουν κεφάλι
Σαφέστατα και το αποτέλεσμα με την Καβάλα αποτελεί ένα μεγάλο σοκ για τον Παναθηναϊκό και τους ανθρώπους της ομάδας, ωστόσο οι «πράσινοι» δεν μπορούν να σταθούν άλλο σε αυτό το παιχνίδι. Αυτό ζήτησε και από τους παίκτες του ο Νίκος Νιόπλιας στην σύντομη ομιλία του, στο περιθώριο της πρωινής προπόνησης της Δευτέρας.
Ο 45χρονος τεχνικός ήταν «σκασμένος» από την εμφάνιση και ήττα της ομάδας του, όπως και το σύνολο των ποδοσφαιριστών του τριφυλλιού που δεν μπορούσαν να πιστέψουν αυτό που συνέβη. Ωστόσο, επειδή δεν ωφελεί σε τίποτα να κοιτάνε πίσω ο Νιόπλιας έριξε το σύνθημα ενόψει της συνέχειας...
«Είναι κατανοητό και λογικό που όλοι είμαστε στεναχωρημένοι, όμως δεν μπορούμε να σταθούμε άλλο σε αυτό το παιχνίδι. Ηταν ένας αγώνας που έπρεπε να κερδίσουμε, αλλά βρεθήκαμε όλοι μας σε κακή μέρα», είπε αρχικά και πρόσθεσε:
«Δυστυχώς ηττηθήκαμε και δώσαμε δικαιώματα στους αντιπάλους μας να μειώσουν την διαφορά στους 3 πόντους και να πιστεύουν ότι θα μας πάρουν το πρωτάθλημα. Όμως αυτό δεν........
θα συμβεί.
»Σηκώστε κεφάλι και πάμε να πάρουμε τα επόμενα παιχνίδια. Ακόμα είμαστε πρώτοι και είναι στο χέρι μας να παραμείνουμε εκεί. Τώρα προέχει η Ρόμα και εκεί πρέπει να συγκεντρωθούμε και μετά θα δούμε το ματς με τον ΠΑΟΚ που πρέπει να το πάρουμε οπωσδήποτε».
Ανάλυση των λαθών
Είναι δεδομένο πως θα υπάρξει περαιτέρω ανάλυση των λαθών που έγιναν κόντρα στην Καβάλα και αναλυτική κριτική σε κάθε παίκτη, αλλά αυτό θα γίνει την Τρίτη πριν την έναρξη της προπόνησης, όπου ο Νιόπλιας θα τους προβάλει σε στιγμιότυπα μέσω βίντεο την αναμέτρηση του ΟΑΚΑ. Ηδη τους ενημέρωσε να βρίσκονται στην Παιανία μια ώρα νωρίτερα από την προπόνηση, δηλαδή στις 16:00, ώστε να τους δείξει βίντεο.

Ok ο Ζιλμπέρτο, πρόβλημα με Λέτο
Στον αγωνιστικό τομέα, τα ευχάριστα ήρθαν από το μέτωπο του Ζιλμπέρτο Σίλβα, ο οποίος έλαβε κανονικά μέρος στην προπόνηση δίχως να αισθανθεί ενοχλήσεις στον αστράγαλο και έτσι τέθηκε στην διάθεση του προπονητή του για το ματς με την Ρόμα. Λογικά ο Βραζιλιάνος θα βρίσκεται στην ενδεκάδα του αγώνα της Πέμπτης (22:05).
Πρόβλημα, ωστόσο προέκυψε με τον Σεμπάστιαν Λέτο, ο οποίος αισθάνθηκες ενοχλήσεις στον αριστερό ώμο και ακολούθησε θεραπεία, αν και από το ιατρικό τιμ δεν εκφράζονται ανησυχίες ενόψει Ρόμα. Ατομικά προπονήθηκαν οι Σεϊταρίδης, Γκάμπριελ και Καρνέζης, ενώ στη προπόνηση συμμετείχαν και οι ποδοσφαιριστές της Golden Team Φέτσης και Σταμπολζίεφ.

«Προτεραιότητα του Σισέ ο τίτλος»
Εξάλλου, στον Τύπο της Γαλλίας μίλησε ο έλληνας εκπρόσωπος του Τζιμπρίλ Σισέ, Παύλος Τοπίδης, τονίζοντας πως προτεραιότητα του 29χρονου επιθετικού είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό:
«Προτεραιότητα του Τζιμπρίλ είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Δεν βρίσκεται σε αναζήτηση ομάδας και διαψεύδω τις φήμες για την Μπορντό και τη Στουτγκάρδη. Δεν θέλουμε να μιλάμε για μεταγραφές. Το ελληνικό πρωτάθλημα τελειώνει νωρίς και θα έχουμε όλο το χρόνο στη συνέχεια για να δούμε τι θα γίνει. Πάντως, ο Τζιμπρίλ αισθάνεται καλά στην Ελλάδα».
Και κατέληξε λέγοντας: «Σε αντίθεση με όσα λέγονται, το ελληνικό πρωτάθλημα δεν είναι δεύτερης διαλογής. Για το λόγο αυτό δεν πιστεύω πως ο Τζιμπρίλ θα έφευγε για να πάει σε μία μέτρια ομάδα, ειδικά αν ο Παναθηναϊκός αγωνίζεται στο Champions League. Αν ο Παναθηναϊκός κατακτήσει το πρωτάθλημα, θα συμμετέχει απευθείας στους ομίλους, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για τον Τζιμπρίλ».

Αμφιβολος ο Μεξές
Την ίδια ώρα, στο στρατόπεδο της Ρόμα πρόβλημα προέκυψε με τον Φιλίπ Μεξές του οποίου η συμμετοχή στο ματς του ΟΑΚΑ κρίνεται αμφίβολη. Ο Γάλλος αμυντικός ένοιωσε ενοχλήσεις στον δεξί μηρό κι αποχώρησε από την προπόνηση, όπως ανέφερε σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Il Romanista».
Αν ο Μεξές δεν καταφέρει να ξεπεράσει το πρόβλημά μου μέχρι την Τρίτη δεν θα συμπεριληφθεί στην αποστολή και δεν θα ταξιδέψει στην Αθήνα.