Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ

30/3/2010                                                                               
Ψευδείς - Συκοφαντικές - Ανυπόστατες οι καταγγελίες
  Μπελιά και Μάστορη  για τις εργασίες στην οικία Γ. Ν. Παπανικολάου
Θα  λογοδοτήσουν πλέον  στη δικαιοσύνη
όχι ως κοινοί αλλά ως γιγάντιοι  συκοφάντες 
Ας  προηγηθούν τα γεγονότα  :
Η αγορά  και μετέπειτα τα έργα για την προστασία της οικίας του μεγάλου ευεργέτη Γ. Παπανικολάου ανήκουν αποκλειστικά και μόνο στην πρωτοβουλία της σημερινής Δημοτικής Αρχής. Πρωτοβουλία και σχεδιασμός που ξεφεύγει από το βεληνεκές της σκέψης του  Δημοτικού Συμβούλου  Ευάγγελου  Μπελιά και του καθηγητή Βασίλη Μάστορη. Το 2004 ο Δήμος ξεκίνησε την τμηματική αγορά του ακινήτου από τους κληρονόμους του, η οποία ολοκληρώθηκε το 2006. Χρονιά ίδρυσης και του ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ Γ.Ν.ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ σε συνεργασία Δήμου και Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Θεσσαλίας. Ακριβώς λόγω του σεβασμού στο κτίριο που έζησε ο...........
μεγάλος μας επιστήμονας  , ο Δήμος προέβη τον Ιανουάριο του 2008 στην αποκατάσταση της στέγης. Έργο επείγον για να διασωθεί – προφυλαχθεί το κτίριο από την περαιτέρω φθορά.
Στην συνέχεια  έγινε η σύνταξη εξειδικευμένης μελέτης με στόχο την πλήρη προστασία και ανακατασκευή του σημαντικού αυτού κτιρίου που αποτελεί παγκόσμιο μνημείο. Η μελέτη εγκρίθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες και ο  Δήμαρχος, ο οποίος διαβάλλεται με τόση ευκολία, ξεκίνησε τον αγώνα ώστε να εξασφαλίσει την χρηματοδότηση για την επιμελή επισκευή - ανακατασκευή του κτιρίου κάτι το οποίο το 2009 πέτυχε και έτσι ξεκίνησαν οι εργασίες για την μετατροπή του κτιρίου σε Μουσείο Παπανικολάου και χώρου διεξαγωγής Ιατρικών Συνεδρίων Παγκόσμιας Εμβέλειας.
Όλα αυτά όμως ισοπεδώνονται και απαξιώνονται  με πολύ μεγάλη ευκολία. Ο Μπελιάς και ο Μάστορης, αμφισβητούν τα έργα που έχουν γίνει στην οικία του Γιώργου Παπανικολάου, στην Κύμη και καταγγέλλουν ότι η Δημοτική αρχή ξοδεύει χρήματα με αδιαφάνεια, αφειδώς και σαν μαρουλόφυλλα!
Η τωρινή αποξήλωση  τμήματος της σκεπής γίνεται για κατασκευαστικούς λόγους , προκειμένου να ολοκληρωθεί η σκυροδέτηση του εσωτερικού του κτιρίου με πρέσσες , όπως απαιτεί η  μελέτη του έργου. Τα έξοδα και οι εργασίες για την μερική αποξήλωση και την επανατοποθέτηση του έργου επιβαρύνουν αποκλειστικά και μόνο τον εργολάβο, χωρίς καμία δαπάνη του Δήμου. Ως προς το θέμα αυτό , μπορεί κάποιος να δει την επισυναπτόμενη έγγραφη απάντηση του εργολάβου του έργου και την σύμφωνη γνώμη , της επιβλέπουσας υπηρεσίας.
Ας  ακολουθήσει ο  σχολιασμός :
 Η ανυπόστατη καταγγελία (για πολλοστή φορά) του κήνσορος Μπελιά , επεξεργασμένη από το συνοδοιπόρο του φιλόλογο Μάστορη , είναι ψευδής και συκοφαντική . Μολονότι γνωρίζουν , ο δε Μπελιάς και ως μάστορας , την αναγκαιότητα των εργασιών αυτών επιμένουν να σκορπίζουν λάσπη.
Το αίσχιστο όμως είναι ότι διαλέξανε το σπίτι  του ευεργέτη της ανθρωπότητας,  αυτού που ανακηρύχθηκε δεύτερος μεγαλύτερος έλληνας όλων των  εποχών για να  στήσουνε τις αθλιότητες τους. Όσοι έχουν παρακολουθήσει λίγο τη ζωή του  γνωρίζουν ότι η γιγαντιαία αυτή προσωπικότητα ξόδεψε τη ζωή της για να προσφέρει  στην ανθρωπότητα ζωή, και στους νεοέλληνες περηφάνια. Αυτά όμως τα κάνουν οι γίγαντες. Ξοδεύουν τη ζωή τους για να προσφέρουν. Κάποιοι όμως  , για το μόνο που θα υπερηφανεύονται είναι ότι ασχολήθηκαν με το έργο της αναστήλωσης της οικίας του Παπανικολάου  προσθέτοντας λάσπη.   
Θα λογοδοτήσουν πλέον στις αρμόδιες δικαστικές αρχές  όχι ως  κοινοί αλλά ως γιγάντιοι συκοφάντες.



Χαραλαμπος Αθ. Κουσκουτης
ΕΡΓΟΛΗΠΤΗΣ  ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ
Χαλκίδα,  29 -03 -2010
  Προς        
Δήμο Κύμης
  Κοιν        
Τ.Υ.Δ. Κ.  Ν.Α Εβοιας
    Θέμα : ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΑΠΟΞΗΛΩΣΗ-
                  ΕΠΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΣΤΕΓΗΣ 
    Έργο:  «ΑΓΟΡΑ – ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΣΠΙΤΙΟΥ Γ. Ν.
                  ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ»
                
  Μετά από προφορική σας ενόχληση σας ενημερώνω ότι για να διευκολυνθώ κατασκευαστικά και κυρίως ως προς την εργασία που πρόκειται να αρχίσω  και αφορά την ενίσχυση εσωτερικά του κτιρίου με σκελετό από οπλισμένο σκυρόδεμα με χρήση αντλίας , όπως  προβλέπεται από την εγκεκριμένη μελέτη και όπως είναι ορθότερο κατασκευαστικά να γίνει, αποξήλωσα τμήμα της στέγης το οποίο και θα επανακατασκευάσω μόλις ολοκληρωθούν οι σκυροδετήσεις.
Για την παραπάνω ενέργεια παρότι  προβλέπεται και από την σχετική νομοθεσία σαν βοηθητική εργασία , πήρα και την προφορική συγκατάθεση του επιβλέποντα του έργου με δεδομένο ότι η δαπάνη αποξήλωσης και επανακατασκευής του τμήματος της στέγης στην αρχική του μορφή θα επιβαρύνει εμένα και όχι τον προϋπολογισμού του έργου.
Τα   υλικά  αποξήλωσης έχω αποθηκεύσει προσωρινά  στο πίσω μέρος του κτιρίου  για να τα ξαναχρησιμοποιήσω και δεν θα απαιτήσω οποιαδήποτε αποζημίωση για όσα αντικαταστήσω λόγω φθοράς κατά την αποξήλωση.
Μετά  τιμής
Χαράλαμπος  Αθ. Κουσκούτης
Ε.Δ.Ε.