Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΚ ΤΟΥ Δ.Σ. 
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ  ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
                                         
      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
      ΠΡΟΣ:
1.                  ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΚΥΡΙΟ Π. ΓΕΡΟΥΛΑΝΟ 
2.                  ΓΕΝΙΚΟ  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΚΥΡΙΟ Π. ΜΠΙΤΣΑΞΗ
3.                  κ.κ. ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
4.                  ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΘΕΜΑ: ΠΕΡΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ
              ΧΑΛΚΙΔΑΣ. 
      Η διοίκηση του δημοτικού γυμναστηρίου Χαλκίδας μετά την κατάθεση επερώτησης της βουλευτού Εύβοιας του ΛΑ .Ο .Σ. κ. Ουρανίας Παπανδρέου προς τον υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Παύλο Γερουλάνο με θέμα «Ανακατασκευή του Δημοτικού Σταδίου στη Χαλκίδα»και την διανομή αυτής της επερώτησης στα Μ.Μ.Ε., οφείλει να ενημερώσει τους αρμόδιους αλλά και τους Πολίτες της Χαλκίδας ότι: οι συνεχείς φροντίδες και επεμβάσεις τόσο στους κλειστούς χώρους(αποδυτήρια αθλητών, αίθουσα βαρέων αθλημάτων, αποθηκευτικοί χώροι οργάνων γυμναστικής, αίθουσα τύπου, χώροι υγιεινής) όσο και στους ανοιχτούς χώρους άθλησης(ταρτάν, χλοοτάπητας)συντελούν στην απόλυτα επαρκή και........
ασφαλή χρήση του γυμναστηρίου για την διεξαγωγή διοργανώσεων, παρά το γεγονός ότι το ύψος της ετήσιας επιχορήγησης από την Γ.Γ.Α. (108,000ΕΥΡΩ) αφήνει ελάχιστα περιθώρια για βελτιωτικές επεμβάσεις στην παλαιότητα των υποδομών.
      Συγκεκριμένα: Τα δύο τρίτα(2/3) του προαναφερόμενου ποσού διατίθενται για την κάλυψη των μισθολογικών αναγκών του μόνιμου προσωπικού, ενώ με το υπόλοιπο(38,000ΕΥΡΩ) καλύπτονται οφειλές προς Δ.Ε.Κ.Ο., λιπάσματα και φάρμακα χλοοτάπητα, συντηρήσεις και επισκευές εσωτερικών χώρων και μηχανημάτων και άλλες, απρόβλεπτες μικρόανάγκες αφού είναι αυτονόητο ένας χώρος τόσων τετραγωνικών που παραδίδεται σε καθημερινή χρήση, να επιζητά. Κάτω απ’ αυτές τις οικονομικές συνθήκες, με μηδενικές οφειλές προς τρίτους αλλά και την λειτουργικότητα του χώρου εξασφαλισμένη στο διηνεκές, το δημοτικό μας γυμναστήριο όχι μόνον δεν καταρρέει, όπως αναφέρει γενικευμένα η κ. Βουλευτής, αλλά ανταποκρίνεται στις διαρκώς αυξημένες απαιτήσεις κάθε διοργάνωσης. Αυτήν την πραγματικότητα την επιβεβαιώνουν τα αλλεπάλληλα περιφερειακά και σχολικά πρωταθλήματα στίβου και λοιπών αθλημάτων ενώ η συνεχής φροντίδα της διοίκησης τεκμηριώνεται από την ολοκλήρωση των εργασιών ταρτάν στις δέκα διαδρομές του στίβου που πρόσφατα ανακατασκευάστηκε εξ αρχής, από τις νέες αγορές οργάνων γυμναστικής με πόρους εξασφαλισμένους από την διοίκηση, επισκευές που η παλαιότητα τον εγκαταστάσεων επιβάλλει ολοένα και συχνότερα, το δε φαρμακευτικό υλικό του γυμναστηρίου ανανεώνεται αδιάλειπτα ώστε ο εξοπλισμός του να υπερκαλύπτει τις ανάγκες του.
      Παρά  τις δυσχερείς λοιπόν οικονομικές συνθήκες, μετά και τις τελευταίες περικοπές της ετήσιας επιχορήγησης από την Γ.Γ.Α.  η λειτουργικότητα του δημοτικού μας γυμναστηρίου καθίσταται και ασφαλής και ευχάριστη, ανεβάζοντας τον πήχη των προσδοκιών μας υψηλότερα εφ’ όσον εξασφαλιστούν πόροι για να καλυφθούν και οι ελλείψεις του αγωνίσματος του άλματος επί κοντώ, αφού μόνον αυτό γίνεται αιτία(η αγορά στρωμάτων ξεπερνά τις 28,000ΕΥΡΩ) να μεταφέρεται τμήμα των διοργανώσεων στο κατά πολύ νεότερο στάδιο Σχηματαρίου. 
      Η διοίκηση του δημοτικού γυμναστηρίου Χαλκίδας τέλος, ενημερώνει αρμοδίως ότι  έχει ήδη παραδώσει ολοκληρωμένη μελέτη(αρχιτεκτονική, στατική, ηλεκτρομηχανολογική) τόσο για την κατασκευή της  νέας εξέδρας στον χώρο της παλαιάς  που κατεδαφίστηκε, όσο και των κτηριακών υποδομών του γυμναστηρίου. Η μελέτη κόστισε στο Ελληνικό Δημόσιο 3.000.000ΕΥΡΩ.
      Μετά  απ’ όλες αυτές τις ενέργειες  και η διοίκηση του δημοτικού  γυμναστηρίου αλλά και οι πολίτες  της Χαλκίδας ζητάμε από τον Υπουργό  Πολιτισμού και Αθλητισμού, την Γ.Γ.Α. αλλά και τους κ.κ. Βουλευτές του νομού Ευβοίας να μεριμνήσουν ώστε να επισπευτεί η έναρξη της δρομολόγησης των εργασιών, αρχής γενόμενης από την νέα εξέδρα. 
Με εκτίμηση
Το Δ.Σ.
 του Δημοτικού Γυμναστηρίου Χαλκίδας