Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ

Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις
για τον καρκίνο του Παχέος Εντέρου.
      Στα πλαίσια της πρόληψης υγείας των συμπολιτών μας, ο υπεύθυνος του τομέα υγείας του Δήμου Χαλκιδέων, κ. Βοσκός Γιώργος, ενημερώνει ότι το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ο.Τ.Α. με την ευκαιρία της ανακήρυξης του Μαρτίου 2010 ως «Μήνα πρόληψης κατά του καρκίνου του Παχέος Εντέρου», από την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (WHO), οργανώνει μέχρι και τις 31 Μαρτίου 2010 δωρεάν προληπτικό έλεγχο για τον καρκίνο του Παχέος Εντέρου, με την ευγενική υποστήριξη του Ομίλου «Βιοϊατρική».
      Συγκεκριμένα  οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν σε όλα τα κέντρα του Ομίλου σε Αττική, Θεσσαλονίκη Πάτρα  και Ηράκλειο Κρήτης.
(Ο Δωρεάν έλεγχος γίνεται με την εξέταση ανίχνευσης αιμοσφαιρίνης στα........

κόπρανα , με μια απλή συλλογή κοπράνων σε δοχείο απλού ουροσυλλέκτη).

      Δε  χρειάζεται καμιά προετοιμασία για  την πραγματοποίηση της εξέτασης. Η ηλικία συμμετοχής είναι για άνδρες και γυναίκες από 50 εώς και 75 ετών  και μπορούν να καλούν στο τηλ 210-9975555 όπου θα κλείνουν τα ραντεβού τους για να παραδώσουν το ειδικό δοχείο . Οι ενδιαφερόμενοι θα χρειαστεί να προσκομίσουν μόνο την αστυνομική τους ταυτότητα ως αποδεικτικό πιστοποίησης της ηλικίας τους  .
            Με την πρωτοβουλία αυτή θα  θέλαμε να συμβάλλουμε τόσο  στην ενημέρωση των Δημοτών  για την αξία της πρόληψης  όσο και στη πρώιμη διάγνωση  του Καρκίνου του Παχέος Εντέρου  μέσω της εξέτασης ανίχνευσης  αιμοσφαιρίνης στα κόπρανα . Όσοι  πολίτες ανευρεθούν θετικοί στην εξέταση αυτή θα ειδοποιηθούν και θα τους συμβουλεύσουν εγγράφως ώστε να απευθυνθούν στο θεράποντα  ιατρό τους.
      Η έγκαιρη διάγνωση και η πρώιμη αφαίρεση όγκων του παχέος εντέρου, ισοδυναμεί πολλές φορές με ΊΑΣΗ .