Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Βολές, αλλά και συναίνεση

Αυτοκριτική και αλήθειες
για την οικονομία ζητά
από τα κόμματα εξουσίας η Ντ.Μπακογιάννη

Την ανάγκη αυτοκριτικής των κομμάτων εξουσίας και της έκφρασης της αλήθειας για την οικονομία στον ελληνικό λαό, επεσήμανε στην ομιλία της για το φορολογικό νομοσχέδιο, η Ντόρα Μπακογιάννη.
Στην παρέμβασή της από το βήμα της Βουλής η πρώην υπουργός είπε ότι .....
θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο ως αντιαναπτυξιακό:
«Η απόφαση της ΕΕ για τη στήριξη της Ελλάδας είναι θετική. Εύχομαι να πάνε όλα καλά. Υπάρχει όμως ο κίνδυνος να αισθανθεί κάποια ασφάλεια η κυβέρνηση και να αναβάλει κρίσιμες αποφάσεις.
» Οι έκτακτες περιστάσεις απαιτούν να μην υπάρξει καθυστέρηση, να πάρετε τις αποφάσεις τώρα, να προχωρήσετε τις επενδύσεις, να δεχθείτε τις Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), αντί να προχωρείτε με τη λογική του λαϊκισμού στην κατάργηση της βάσης του 10, για να μπαίνουν στα ΑΕΙ με βαθμό 2 για κοινωνικούς λόγους» ανέφερε η κα Μπακογιάννη.
Παράλληλα έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την ύφεση και την ανεργία: «Υπάρχουν μπροστά μας και θα δημιουργήσουν τις μεγάλες κοινωνικές εντάσεις. Είτε μας βοηθήσει η ΕΕ είτε όχι, αν δεν έχουμε πρωτογενή πλεονάσματα, ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ θα παραμείνει αρνητικός. Το χρέος θα μας πνίξει.»
Απαντώντας, ο υφυπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης, εκτίμησε το γεγονός ότι η κα Μπακογιάννη αναγνώρισε τον διάλογο που διεξήγε η κυβέρνηση πριν την κατάθεση του νομοσχεδίου.
Απαντώντας στους βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ο κ. Σαχινίδης επανέλαβε πως «τα σημερινά προβλήματα της χώρας έχουν τις ρίζες τους σε επιλογές που έγιναν πριν από την ανάληψη της κυβέρνησης από το ΠΑΣΟΚ. Όσο δεν αναλαμβάνετε τις ευθύνες σας, οι πολίτες της χώρας θα σας στρέφουν την πλάτη.»