Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Μετά το 4-2 της ΑΕΚ επί του Αρη

Ικανοποίηση Μπάγεβιτς για την... ενωμένη ΑΕΚ,
ο Κούπερ μίλησε για χαμηλό ηθικό


Λακωνικός και απόλυτα ικανοποιημένος για τη μεγάλη νίκη της ομάδας του και την ανατροπή της εις βάρος της κατάστασης, εμφανίστηκε μετά το τέλος του αγώνα ο Ντούσαν Μπάγεβιτς. Ο Σέρβος τεχνικός δεν μπορούσε να κρύψει την ικανοποίησή του για το ψυχικό σθένος που έδειξαν οι ποδοσφαιριστές του, στους οποίους και έδινε συνεχώς συγχαρητήρια.
«Ηταν ένα παιχνίδι από τη δική μας πλευρά καλό. Στο πρώτο ημίχρονο ξεκινήσαμε καλά, είχαμε πρωτοβουλίες, όχι όπως.....
 μπορούσαμε αλλά κάναμε τρεις ευκαιρίες για γκολ, πετύχαμε και ένα και πήγαμε στα αποδυτήρια με προβάδισμα. Στο δεύτερο ημίχρονο συνέβη κάτι διαφορετικό, δεν θέλω να το σχολιάσω.
»Θέλω μόνο να δώσω πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες μου και στον κόσμο. Σε αυτούς ανήκει αυτή η νίκη, αυτοί την πήραν. Ηταν η πρώτη φορά φέτος που είχαμε τόσο μεγάλη διάρκεια, ακόμα και όταν μείναμε με παίκτη λιγότερο. Οι παίκτες μου το πίστεψαν και ανέτρεψαν την κατάσταση. Είναι πολύ σημαντικό αυτό.
»Μετά τις ευκαιρίες που είχε ο Αρης που θα μπορούσε ίσως να κάνει και το 3-1, καταφέραμε να ισοφαρίσουμε γρήγορα και να πάρουμε τελικά και τη νίκη. Θέλω να πω ότι είναι η πρώτη φορά που ήμασταν όλοι τόσο δυνατοί και τόσο ενωμένοι και τελικά καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη. Η καλή ψυχολογία πάντα σε βοηθάει. Από δω και πέρα θα μας βοηθήσει αυτή η νίκη και ψυχολογικά'.

Κούπερ: «Είχαμε χαμηλό ηθικό»
Από την πλευρά του ο Έκτορ Κούπερ στάθηκε στο ηθικό των παικτών του το οποίο χαρακτήρισε πολύ χαμηλό. Ο Αργεντινός τεχνικός υπογράμμισε πως όλα ξεκίνησαν από τον χαμένο τελικό του κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό, ενώ τόνισε πως οι ποδοσφαιριστές του δεν αντιλήφθηκαν πώς έπρεπε να χειριστούν το προβάδισμα του 2-1 και του παίκτη παραπάνω, όταν αυτό τους παρουσιάστηκε. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στις απουσίες των παικτών, που έχει να αντιμετωπίσει για τη συνέχεια.
«Είναι πάρα πολύ δύσκολο να εξηγήσουμε το παιχνίδι, μπορούμε να το χωρίσουμε σε 2-3 κομμάτια διαφορετικά. Πρώτα από όλα το ηθικό μας πλέον είναι λίγο περίπλοκο. Οταν ξεκίνησε το παιχνίδι ήταν πολύ ισορροπημένο, η ομάδα μας είχε κάποιες ξεκάθαρες ευκαιρίες για γκολ, μετά δεχτήκαμε το γκολ του Τζιμπούρ, που ήταν ένα πάρα πολύ όμορφο γκολ, πραγματικά.
»Στο δεύτερο ημίχρονο τώρα, προηγηθήκαμε 1-2 και με παίκτη παραπάνω, αλλά δεν καταφέραμε να κρατήσουμε τον έλεγχο όπως έπρεπε. Προσπαθήσαμε να κάνουμε και κάποιες αλλαγές για να βοηθήσουμε την ομάδα, να την φρεσκάρουμε. Επιμένω όμως στο κομμάτι του ηθικού, καθώς δεχτήκαμε δύο κόκκινες κάρτες που αν έχεις καλό ηθικό δεν δέχεσαι. Είχα την αίσθηση από τον πάγκο ότι η ομάδα μου ούτε αμυνόταν, ούτε επιτιθόταν, ούτε είχε καλή κυκλοφορία της μπάλας, έμοιαζε απλά να περιμένει το μοιραίο.
»Προερχόμαστε από κακή ψυχολογία, χάσαμε και τον τελικό του κυπέλλου και αυτό φαίνεται ότι μας επηρέασε σημαντικά. Ηταν ένα ματς που θέλαμε όλοι, ένα παιχνίδι που περίμενε όλος ο Αρης. Το χάσαμε και από κει και πέρα θέλαμε να αποδείξουμε ότι διαθέτουμε τα ψυχικά αποθέματα για να μπούμε στα play off. και να φτάσουμε ψηλά.
»Δεν μπορώ να πω ότι είχαμε απειθαρχία, απλά έχουμε στιγμές και στιγμές. Νικήσαμε τον Ολυμπιακό, μετά χάσαμε στην Τούμπα κάνοντας ένα πολύ κακό ματς και σήμερα δεν μπορέσαμε να διαχειριστούμε αυτά τα καταστροφικά επτά λεπτά. Τελικά χάσαμε ένα ματς που δεν παίξαμε και καλά και χάσαμε μια μεγάλη ευκαιρία που θα μπορούσαμε να έχουμε εκμεταλλευτεί και έχουμε πάρει μια σημαντική νίκη.
»Κάναμε δώρο το παιχνίδι, καθώς καταφέραμε να πετύχουμε κάτι πάρα πολύ δύσκολο, δηλαδή να προηγηθούμε γυρνώντας το ματς, να βρεθούμε και με παίκτη παραπάνω αλλά μετά δεν αντιληφθήκαμε τι έπρεπε να κάνουμε για να διαχειριστούμε την κατάσταση. Πλέον πρέπει να μείνουμε ενωμένοι και συγκεντρωμένοι, καθώς ακολουθούν τρία ματς, στα οποία θα έχουμε και απουσίες λόγω τραυματισμών, κόκκινων, κίτρινων καρτών, πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε.
»Θα δω και γω ξανά το παιχνίδι στο βίντεο, θα μιλήσω και με τους ποδοσφαιριστές μου και θα δούμε. Είτε έχουμε χρόνο είτε όχι, πρέπει να αλλάξουμε την εικόνα μας. Πρέπει να δουλέψουμε, να συγκεντρωθούμε, να ηρεμήσουμε και να νικήσουμε τα υπόλοιπα παιχνίδια για να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Αυτή τη στιγμή έχουμε μπει σε ένα μονοπάτι που δεν μας αρμόζει. Πρέπει να δούμε τι θα γίνει και με την αποκατάσταση των παικτών. Είδατε έχουμε πολλά προβλήματα και με κάρτες και με τραυματισμούς.
»Ηδη ο Κρίστι Βανγκέλι είναι εκτός για το υπόλοιπο της σεζόν, ο Αράνο αποχώρησε σήμερα τραυματίας, είχε πολλές κράμπες, δεν μπορούσε καν να περπατήσει οπότε αποκτήσαμε πρόβλημα και στα μπακ. Εχουμε όμως κι άλλους παίκτες, θα αγωνιστούν και ποδοσφαιριστές που δεν είχαν πολύ χρόνο ως τώρα και πρέπει να αποδείξουν ότι αξίζουν να είναι στην ομάδα και μπορούν να βοηθήσουν. Σε καμία περίπτωση δεν τελείωσαν τα play off».