Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

«Δεν βάζουμε το κεφάλι κάτω»

Ανέλαβε την ευθύνη ο Νικοπολίδης,
τελικός για τους Πειραιώτες το ματς της Τετάρτης

Την ευθύνη της ήττας του Ολυμπιακού από τον ΠΑΟΚ ανέλαβε ο Αντώνης Νικοπολίδης, που - όπως και ο προπονητής του, Μπόζινταρ Μπάντοβιτς - χαρακτήρισε τελικό την αναμέτρηση των δύο ομάδων την Τετάρτη στο «Καραϊσκάκη».
«Ήταν δικό μου το λάθος από το οποίο προηγήθηκε ο ΠΑΟΚ. Το ότι δημιουργήσαμε φάσεις είναι πάρα πολύ καλό και δείχνει ότι η ομάδα αντιδρά. Ο αγώνας που θα παίξουμε σε δύο ημέρες στο Καραϊσκάκη με τον ΠΑΟΚ είναι ένας πραγματικός τελικός» τόνισε ο ....
Νικοπολίδης.
Για έλλειψη τύχης έκανε λόγο επίσης ο Τοροσίδης:
«Είχαμε την ευκαιρία να προηγηθούμε στο σκορ πριν το γκολ του ΠΑΟΚ. Δεν τα καταφέραμε. Αντίθετα ο ΠΑΟΚ ήταν τυχερός με το γκολ που σημείωσε. Δεν είχαμε τύχη αλλά δεν την κυνηγάμε κιόλας την τύχη μας. Στόχος μας να κερδίσουμε το ματς της Τετάρτης» είπε.
Όσο για την αναμέτρηση της Τετάρτης 12 Μαΐου, ο Τοροσίδης δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλό του και της έδωσε την διάσταση, που της αρμόζει.
«Είναι το ματς της χρονιάς για εμάς αυτό που έρχεται με τον ΠΑΟΚ. Δεν βάζουμε το κεφάλι κάτω» τόνισε ο 25χρονος παίκτης.
Από την πλευρά του, ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς προτίμησε να μη δώσει τον τίτλο του φαβορί σε κάποια από τις ομάδες και συμφώνησε ότι το ματς της Τετάρτης στο «Καραϊσκάκη» είναι τελικός.
«Μπήκαμε για να κερδίσουμε, γιατί είμαστε Ολυμπιακός και παίζουμε για τη νίκη. Ξεκινήσαμε πολύ καλά, αλλά δεχθήκαμε ένα γρήγορο γκολ. Θεωρώ ότι στο πρώτο ημίχρονο χάσαμε κάποιες μονομαχίες, αλλά εμείς δημιουργήσαμε πιο καθαρές ευκαιρίες και αξίζαμε ένα γκολ.
» Στο δεύτερο ημίχρονο, ο αντίπαλος προσπάθησε κυρίως με μεγάλες πάσες ή κόντρα επιθέσεις να μας απειλήσει. Κλείστηκε πίσω, ενώ εμείς ελέγξαμε το κέντρο, δίχως όμως να δημιουργήσαμε ευκαιρίες βάσει της κατοχής. Τέλος πάντων, το παιχνίδι τελείωσε και σε δύο ημέρες έχουμε ένα παιχνίδι με την ίδια ομάδα και θα επιδιώξουμε να κερδίσουμε» είπε αρχικά ο Μπάντοβιτς.
Όταν ρωτήθηκε για την αντίδραση της ομάδας του στο δεύτερο ημίχρονο, απάντησε:
«Και ο αντίπαλος άλλαξε το σύστημα του και κλείστηκε πίσω, με αποτέλεσμα να μην δημιουργηθούν οι χώροι. Και σε μικρούς χώρους δεν είναι εύκολο να λειτουργήσεις. Ίσως χρειαζόταν μια τελική πάσα ή μια καλή ατομική ενέργεια. Προσπαθήσαμε και θεωρώ ότι αξίζαμε τουλάχιστον ένα γκολ».
Για το εάν ο ΠΑΟΚ είναι πλέον το φαβορί:
«Δεν θέλω να μπαίνω σε αυτές τις σκέψεις. Εγώ σκέφτομαι την ομάδα μου και πρέπει σε δύο ημέρες να προετοιμαστούμε και να κερδίσουμε την Τετάρτη. Όταν τελειώσει αυτός ο αγώνας θα πάμε για τον επόμενο. Τώρα, το ποιος είναι το φαβορί και ποιος όχι... Προσωπικά δεν μπαίνω σε τέτοιες συζητήσεις».
«Έτσι όπως είναι τα πράγματα, είναι ένας τελικός» εκτίμησε για το ματς της Τετάρτης.