Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

ΠΑΟΚ

«Εσωτερικό το θέμα του Εντίνιο»

Αποποιείται του χαρακτηρισμού φαβορί ο Σάντος,
«να ματώσουν φανέλες» θέλει ο Γκαρσία

Την καταλληλότερη χρονικά στιγμή έλαβε τέλος η αρνητική παράδοση του ΠΑΟΚ στα εντός έδρας ματς με τον Ολυμπιακό. Ο «Δικέφαλος» νίκησε τους Πειραιώτες στην Τούμπα για πρώτη φορά μετά 13 χρόνια, απέκτησε το προβάδισμα στα πλέι-οφ, ωστόσο Φερνάντο Σάντος αποποιείται τον χαρακτηρισμό του φαβορί.
«Είναι τρία παιχνίδια, άρα τρεις τελικοί. Δεν υπάρχει φαβορί, όσο κάθε ομάδα θα έχει μαθηματικά ελπίδες θα κυνηγάει να πετύχει τον στόχο της. Είμαστε σε......
 πλεονεκτική θέση, αλλά την Τετάρτη έχουμε έναν αγώνα» δήλωσε χαρακτηριστικά.
«Κρίνω ότι ήταν μια δίκαιη νίκη σε ένα δυνατό παιχνίδι με μεγάλη ένταση, εφάμιλλο των δύο ομάδων. Σε ένα πρώτο ημίχρονο όπου και οι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά. Είχαμε αρκετές φάσεις που ήταν αποτέλεσμα των λαθών και από τις δύο πλευρές. Εμείς εκμεταλλευτήκαμε μία, σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό που δεν εκμεταλλεύτηκε το δικό μας λάθος. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο.
» Στη συνέχεια, θεωρώ ότι ελέγξαμε πλήρως τον ρυθμό του αγώνα και δεν αφήσαμε τον Ολυμπιακό να κάνει το παιχνίδι του. Ήμασταν επιθετικοί στα μαρκαρίσματα και είναι αλήθεια ότι ο αντίπαλος είχε μια ακόμη ευκαιρία όπου θα μπορούσε να σκοράρει, αλλά κι εμείς είχαμε τουλάχιστον 3-4 ευκαιρίες με Φιλομένο και Μουσλίμοβιτς. Γενικότερα, στο πρώτο ημίχρονο δείξαμε μεγαλύτερη διάθεση και θέληση για να πετύχει ένα γκολ.
» Όπως είναι φυσικό, ο Ολυμπιακός τα έπαιξε όλα στο δεύτερο ημίχρονο και με την ποιότητα των παικτών κατάφερε να μας σπρώξει στην εστία μας, γιατί είναι μια δυνατή ομάδα. Επίσης χρειαστήκαμε να κάνουμε κάποιες αλλαγές, εκ των οποίων υπήρξαν και αναγκαστικές. Από εκεί και πέρα, ο Ολυμπιακός είχε μεν τον έλεγχο, αλλά εμείς δημιουργήσαμε τις κλασικές ευκαιρίες. Είχαμε μια καλή φάση με ένα δοκάρι και μία ακόμη αμφισβητούμενη. Το αποτέλεσμα είναι δίκαιο» εκτίμησε ο Πορτογάλος σχετικά με το ματς.
Σε ερώτηση σχετική με τις κίτρινες κάρτες, απάντησε:
«Είναι ένα θέμα το οποίο έχουμε σκεφθεί και θα ανακοινώσουμε τη Δευτέρα για το τι θα γίνει με τις κάρτες».
Σχετικά με τον Εντίνιο, δεν θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο:
«Το θέμα του Εντίνιο είναι εσωτερικό και θα ήθελα να το σεβαστείτε».
Γκαρσία: «Να ματώσουμε τις φανέλες»
Ο Πάμπλο Γκαρσία τόνισε πως «θα πάμε στο Καραϊσκάκη για να ματώσουμε τις φανέλες», ενώ ο Τσιρίλο αναφέρθηκε στο πάθος των «ασπρόμαυρων».
«Θα πάμε στο Καραϊσκάκη να αντιμετωπίσουμε τον Ολυμπιακό με στόχο να ματώσουμε τις φανέλες. Δεν θα έχουμε στόχο να κυνηγήσουμε την ισοπαλία. Κυνηγάμε την πρώτη θέση και θα παλέψουμε με όλες τις δυνάμεις μας για αυτήν. Εδώ που φτάσαμε δεν έχουμε διάθεση να αφήσουμε σε κανέναν αυτό που κρατάμε στα χέρια και είναι η συμμετοχή μας στο Τσάμπιονς Λιγκ» τόνισε ο ουρουγουανός.
Από την πλευρά του ο Μπρούνο Τσιρίλο δήλωσε:
«Είχαμε πάθος και αυτό φάνηκε στον αγωνιστικό χώρο. Ήμασταν καλύτεροι από τον Ολυμπιακό και πήραμε μια μεγάλη νίκη που θα μας βοηθήσει πολύ στη συνέχεια των πλέι οφ. Οι τρεις βαθμοί που κατακτήσαμε έχουν διπλή σημασία. Πρέπει να δείξουμε την ίδια καρδιά και στον αγώνα του Καραϊσκάκη. Δεν έχει τελειώσει τίποτα» είπε ο Ιταλός.
Σύμφωνα με τον Θανάση Παπάζογλου, ο «Δικέφαλος» έχει αποκτήσει πλέον τον πρώτο λόγο, ενώ τόνισε πως η ομάδα του θα πρέπει να παραμείνει ο εαυτός της.
«Πετύχαμε μία πολύ σημαντική νίκη και πραγματικά σπάσαμε μία δυσμενή παράδοση. Κάθε νίκη έχει πολλά οφέλη. Εμείς πάντως πηγαίνουμε να παίρνουμε τρεις βαθμούς σε κάθε αγώνα. Πάντοτε όποιος είναι πρώτος στην βαθμολογία έχει τον πρώτο λόγο, οπότε εμείς έχουμε πλέον το πάνω χέρι. Ο ΠΑΟΚ απλώς πρέπει να είναι ο εαυτός του στην συνέχεια».