Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Μουντιάλ 2010

Δηλώσεις
Σάκη Πρίττα



Πριν από την έναρξη της προπόνησης της Εθνικής Ανδρών, στις εγκαταστάσεις του Northwood School στο Ντέρμπαν, ο Σάκης Πρίττας μίλησε στους εκπροσώπους των ΜΜΕ και μεταξύ άλλων δήλωσε:
Ερώτηση ΜΜΕ: Σάκη, πως είναι να βιώνεις από τον πάγκο, αφού δεν έχεις παίξει στα δύο πρώτα παιχνίδια, την προσπάθεια της ομάδας;
Σάκης Πρίττας: Κάθε λεπτό είναι δύσκολο όταν αγωνίζεσαι. Έχεις τη δικιά σου αγωνία να βοηθήσεις ακόμα και όταν δεν παίζεις τα παιδιά που βρίσκονται μέσα στον ........
αγωνιστικό χώρο. Μπορώ να πω ότι δεν ήταν τόσο ωραία στον αγώνα με τη Νότια Κορέα επειδή χάσαμε, αλλά με τη Νιγηρία, όλοι μας περιμέναμε με αγωνία το τελευταίο σφύριγμα για να πανηγυρίσουμε τη νίκη της ομάδας.
Ερ. ΜΜΕ: Στον Αρη έχει προπονητή τον Εκτορ Ραούλ Κούπερ, ο οποίος είναι Αργεντίνος. Εχεις μιλήσει καθόλου μαζί του για το παιχνίδι αυτό;
Σ. Π.: Έκανα μια συζήτηση για το μεταξύ μας παιχνίδι, Ελλάδας-Αργεντινής, με τον κ. Κούπερ όταν έγινε η κλήση μου και εγώ τον ευχαριστούσα για το πως με βοήθησε να βελτιωθώ. Χαριτολογώντας είχε γίνει μια μικρή κουβέντα. Οπωσδήποτε πίστευε στην Αργεντινή ότι είναι μεγάλο φαβορί και δεν μπορούσε να μην πιστεύει στη χώρα του.
Ερ. ΜΜΕ: Σάκη πολλοί μιλάνε για το κλίμα στην Εθνική. Εσύ πως το έχεις βιώσει τις ημέρες που είσαι μαζί;
Σ. Π.: Το κλίμα στην ομάδα είναι πολύ καλό. Μπορώ να πω ότι με υποδέχθηκαν εξαιρετικά τα παιδιά και ένιωσα αμέσως σαν να είμαι μέλος της οικογένειας. Σε κάθε αρνητικό αποτέλεσμα ο καθένας μπορεί να βρει ευκαιρία να παρουσιάσει όπως θέλει το κλίμα, αλλά στο δεύτερο παιχνίδι φάνηκε πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει.
Ερ. ΜΜΕ: Κατά τη γνώμη σου τι πρέπει να κάνουμε για να έχουμε επιτυχία στον αγώνα με την Αργεντινή; Είναι το πιο δύσκολο παιχνίδι για το οποίο έχεις προετοιμαστεί στην καριέρα σου;
Σ. Π.: Αυτό που πρέπει κυρίως να προσέξουμε είναι η αμυντική μας λειτουργία. Να κρατήσουμε το μηδέν πίσω. Αν καταφέρουμε δε να αιφνιδιάσουμε την Αργεντινή, ίσως καταφέρουμε να την εκπλήξουμε. Σίγουρα είναι το πιο δύσκολο ματς για το οποίο έχω προετοιμαστεί στη καριέρα μου. Ελπίζω να έρθουν και δυσκολότερα.
Ερ. ΜΜΕ: Ποια θεωρείς ότι είναι τα αδύναμα στοιχεία της Αργεντινής;
Σ. Π.: Στα πρώτα της παιχνίδια η Αργεντινή φάνηκε πολύ δυνατή. Σίγουρα η επίθεση δεν είναι ένα από τα αδύνατά της σημεία και γι' αυτό πρέπει να τους αποτρέψουμε να σκοράρουν με κάθε τρόπο. Συγκριτικά η άμυνά της δεν είναι το ίδιο καλή με την επίθεσή της.
Ερ. ΜΜΕ: Σάκη στον αγώνα με τη Νιγηρία είχατε αντιληφθεί ότι ένα τρίτο γκολ θα μας έδινε προβάδισμα σε πιθανές ισοβαθμίες με τη Νότια Κορέα και τη Νιγηρία;
Σ. Π.: Καταλαβαίναμε ότι μπορεί να μας χρειαστεί και ένα τρίτο γκολ. Έπρεπε όμως να προσέξουμε και την άμυνά μας, καθώς οι Νιγηριανοί θα ρίσκαραν για να ισοφρίσουν με κάθε τρόπο. Κάναμε κάποιες ευκαιρίες, αλλά δεν καταφέραμε να σκοράρουμε. Το ό,τι θέλαμε να πετύχουμε κι άλλο γκολ το δείχνει και το γεγονός ότι ο προπονητής μας δεν έκανε τρίτη αλλαγή για να κερδίσουμε χρόνο στο τέλος.
Ερ. ΜΜΕ: Ο Λιονέλ Μέσι αποτελεί τον παίκτη αναφορά του παιχνιδιού της Αργεντινής. Πως μπορείτε να τον σταματήσετε;
Σ. Π.: Τόσο σε συλλογικό, όσο σε επίπεδο Εθνικών ομάδων, ο Μέσι δεν έχει περιοριστεί πολλές φορές. Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα όταν έχεις να αντιμετωπίσεις έναν ποδοσφαιριστή, όπως ο Μέσι. Χρειάζεται ομαδική δουλειά και βοήθειες στον παίκτη που τον μαρκάρει.