Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος κ. Μαρκόπουλος μιλώντας στη Βουλή και υπερασπίζοντας την τροπολογία για το πανεπιστημιακό άσυλο είπε:
“… η κυβέρνηση θέλει άβατο στα Πανεπιστήμια. Άβατο για ψευδαισθήσεις επαναστάσεως. Η πολιτική ηγεσία της υπουργού Παιδείας κατατρέχεται από φοβικά σύνδρομα και ιδεοληψίες. Μεταθέτει την ευθύνη λειτουργίας του ασύλου στη διοίκηση του Πανεπιστημίου και θεωρεί ότι η εκλογή πρυτανικών αρχών χωρίς την.....
 σημερινή συμμετοχή φοιτητών θα λύσει το ζήτημα.
Η αλήθεια είναι ότι η πνευματική ηγεσία του τόπου αρνείται να αναλάβει τις ευθύνες της. Την τελευταία δεκαετία και επί όλων των κυβερνήσεων τα Πανεπιστήμια έχουν χάσει πολλούς μήνες λειτουργίας λόγω κατάχρησης του ασύλου. Έχουν γίνει πολλές καταστροφές εκατομμυρίων ευρώ που όλοι έχουμε πληρώσει από την τσέπη μας. Κανείς ωστόσο πραγματικά υπεύθυνος ούτε πλήρωσε ούτε τιμωρήθηκε. Και όλα αυτά λόγω ασύλου.
Εμείς θέλουμε να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα της ακαδημαϊκής κοινότητας, να διατηρήσουμε το αυτοδιοίκητο των ΑΕΙ, αλλά να σεβαστούμε τον κόπο και τις αγωνίες των ελληνικών οικογενειών και τις θυσίες τους για τις σπουδές των παιδιών τους.
Για αυτό θέλουμε να τελειώνουμε με το άβατο των Πανεπιστημίων αλλά να προστατευθεί μόνον η ακαδημαϊκή ελευθερία και η έρευνα όπως για όλο το δημοκρατικό κόσμο…”