Κυριακή 14 Αυγούστου 2011

Από την Ιωάννα Λαΐνη
Σχέδια Επένδυσης από την Τουρκία στην Ελλάδα

Στα άμεσα σχέδια των τούρκων, φαίνεται να είναι, οι επενδύσεις που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν σε τουρισμό, θαλάσσιες μεταφορές, ακίνητα, ενέργεια καθώς και το εμπόριο.  
Οι Τούρκικοι επιχειρηματικοί όμιλοι, έως το τέλος του 2011 θα προχωρήσουν σε επενδύσεις που θα ξεπεράσουν ακόμη και το 1 δις δολάρια, στις χώρες Ελλάδα και Ρουμανία, ενώ το .....
ενδιαφέρον τους αποσκοπεί σε μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Το ποσό των 50 έως 200 εκατ. δολάρια, είναι το ποσό επένδυσης για κάθε τούρκο επιχειρηματία, ενώ για την χώρα μας, αναζητούν κυρίως επενδυτικές ευκαιρίες στους τομείς του τουρισμού, των θαλάσσιων μεταφορών, της μεταπράτησης και των τροφίμων, καθώς κάνουν λόγο ακόμη και για εξαγορά ολόκληρης μονάδας παραγωγής.  
Παρ όλα αυτά οι τομείς, της αγοράς των ακινήτων, της τσιμεντοβιομηχανίας των κατασκευών και των τηλεπικοινωνιών, είναι οι τομείς, που επίσης ενδιαφέρουν τους τούρκους επιχειρηματίες, ενώ σταθερό φαίνεται να παραμένει το ενδιαφέρον σχετικά με τον κλάδο της ενέργειας
Ωστόσο σύμφωνα με την Τουρκική εφημερίδα «Vatan», η ποδοσφαιρική ομάδα «Γαλατασαραϊ», επιδιώκει επενδύσεις για την κατασκευή μεγάλου ξενοδοχειακού συγκροτήματος και αθλητικών εγκαταστάσεων, 100 στρεμμάτων, όπου οι αθλητικές εγκαταστάσεις αυτές θα προσφέρονται σε ομάδες από όλο τον κόσμο για προπονήσεις.