Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

ΜΑΪΜΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

Από την Ιωάννα Λαΐνη

Τα μαϊμού επιδόματα τυφλότητας
στην Ελλάδα σαρώνουν

Ελέγχους ξεκίνησαν οι αρμόδιοι του Υπουργείου Υγείας, αφού διαπίστωσαν πώς τα επιδόματα τυφλότητας δίνονταν, απλόχερα. Η Άρτα, τα Γρεβενά, η Άμφισσα, η Φλώρινα, η Σπάρτη, η Σάμος, η Χίος, το Καρπενήσι, το Ηράκλειο Κρήτης, το Ρέθυμνο, η Ζάκυνθος και η Κεφαλονιά είναι οι υποψήφιες πόλεις της .....
Ελλάδας, για τον περαιτέρω έλεγχο που διατάζει με εντολή του, το Υπουργείο Υγείας.
Ας βάλουμε λοιπόν εδώ, μια άνω τελεία…… Και ας αναφέρουμε πώς, καμία επιτροπή δεν μπορεί ή επιτρέπεται να κάνει λάθος. Πρέπει να καταλάβουν «όλοι τους», πώς ο χώρος της «Υγείας» είναι «πολύ μεγάλο Κεφάλαιο», και χρειάζεται άξιους καθοδηγητές.
Πώς είναι δυνατόν όταν κάποιος, έχει προσβληθεί με σορία προβλημάτων, που εξακολουθεί να περνά συνεχώς από επιτροπή, για μια μηδαμινή σύνταξη του 67% αναπηρία, που του αναλογούν περίπου 550,00€, κάποιος άλλος που χαίρει άκρας υγείας, να προμηθεύεται μηνιαίως το ποσό των 1000,00€, για πάθηση μαϊμού, αλλά και υπογεγραμμένη από αρμόδιο γιατρό.
Ε, αυτά δεν γίνονται, τουλάχιστον στις υπόλοιπες χώρες. Η Ελλάδα πλέον έχει γίνει ένας λαβύρινθος, όσο και να θέλουν οι αρμόδιοι του κράτους μας, που ξεκινούν από τους πολιτικούς και όχι μόνο, να βρουν την άκρη, «δεν πρόκειται να αλλάξουν τίποτα». Η αδικία στην Ελλάδα, δεν πρόκειται να «καταργηθεί»! Γι αυτό λοιπόν για μια καλύτερη Ελλάδα, ο πρωθυπουργός της χώρας μας που τυχαίνει να είναι ο αγαπητός κ. Γιώργος Παπανδρέου, καθώς και οι πολιτικοί που εκείνοι είναι στην ουσία, οι « οδηγητές» της χώρας μας, θα πρέπει να αναλογιστούν και να «ψαχτούν» καλύτερα, «περισσότερο και έξυπνα»! Οι μαϊμού συντάξεις και τα επιδόματα, δεν σαρώνουν μόνο από τυφλούς, αλλά στην προκειμένη περίπτωση ο τυφλός που έχει το πρόβλημα τυχαίνει να είναι «ο καλός Σαμαρείτης, με την άρτια όραση», σε σχέση με την υγειονομική επιτροπή που είναι κατά λάθος εξεπίτηδες τυφλοί, ίσως από λάδωμα, από χρήμα κ. ο. κ
Παρ όλα αυτά; Εμείς που γράφουμε, και που ακούμε, και που ξέρουμε, αλλά και που βλέπουμε το γενικό σύνολο, θα αναρωτηθούμε σαν απλοί πολίτες πάντα, και με την άποψη μας πάντα, πώς είναι δυνατόν το ελληνικό κράτος να μην φτάσει σε σημείο, τέτοιο, ώστε να χρεοκοπήσει τόσο βαθιά, και με τέτοια γεγονότα!
«Και ως εκ τούτου; Ο αδύναμος κρίκος είναι ο «ελληνικός φτωχός λαός», που όπως λέμε άλλωστε, «κάθε φτωχός στη μοίρα του»!