Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Από την Ιωάννα Λαΐνη
Εσωτερικό μικροτσίπ θα παρακολουθεί
την ανάπτυξη ενός όγκου.

Ελπίδα σωτηρίας κρίνεται ότι θα είναι ο αισθητήρας μικροτσίπ, που θα έχει την δυνατότητα να παρακολουθεί την ανάπτυξη ενός όγκου, σύμφωνα με Γερμανούς Ερευνητές.  
Η συσκευή αυτή θα εμφυτεύεται κοντά σε έναν όγκο η οποία θα μπορεί να παρακολουθεί τα επίπεδα του οξυγόνου σε κοντινούς ιστούς για να διακρίνει, εάν ο όγκος εξαπλώνεται, καθώς θα μετρά ακόμη και την συγκέντρωση του διαλυμένου οξυγόνου σε κοντινό υγρό ιστού.
Τα αποτελέσματα παρακολούθησης του ....
μικροτσίπ θα μεταδίδονται σε ένα εξωτερικό δέκτη που θα κουβαλά ο ασθενής πάντοτε επάνω του, και από εκεί θα κατευθύνει ασύρματα στο γραφείο του γιατρού ελέγχοντας καλύτερα την δραστηριοποίηση του όγκου, ενώ έτσι ελέγχονται ακόμη και ποιες απαραίτητες εξετάσεις πρέπει να κάνει ο ασθενής. 
Ωστόσο, οι ειδικοί ελπίζουν ότι ο αισθητήρας θα αποδειχτεί αποτελεσματικός και λιγότερο τοξικός για τους μελλοντικούς καρκινοπαθείς
Παρόλα αυτά όμως, η ανάπτυξη αυτή βρίσκεται σε αρχικό στάδιο που οι ερευνητές ευελπιστούν πώς η συσκευή θα μπορεί να είναι έτοιμη για εφαρμογή περίπου σε δέκα χρόνια.