Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ

ΟΙ ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ 
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
ΕΚΟΨΑΝ ΤΗΝ ΠΙΤΑ ΤΟΥΣ.


Δημήτρης Θωμάς : «…οι δυσκολίες είναι πολλές και θα
είναι ακόμη περισσότερες στο μέλλον.
Δεν το λέμε αυτό προκειμένου να έχουμε άλλοθι. Αν επιδιώκαμε κάτι τέτοιο θα σας ζητούσαμε πίστωση χρόνου.
Όμως με καλή οργάνωση πείσμα, πολύ δουλειά και όλοι μαζί, μπορούμε να τα καταφέρουμε…»
Σε μια μεγαλειώδη συγκέντρωση, γεμάτη παλμό και...
ενθουσιασμό, την Κυριακή 29 Ιανουαρίου, στο εξοχικό κέντρο «Γαλήνη» στο Πυργί, ο συνδυασμός «ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ για το Δήμο Κύμης-Αλιβερίου», που στελεχώνει σήμερα την συμπολίτευση της Δημοτικής Αρχής του Νέου Δήμου, Κύμης – Αλιβερίου, έκοψε την πίτα του, με την συμμετοχή μεγάλου πλήθους δημοτών.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού και Δήμαρχος Κύμης- Αλιβερίου, Δημήτρης Θωμάς, στην ομιλία του ενημέρωσε για την λειτουργία του Δήμου από την ανάληψη της νέας Δημοτικής Αρχής, παρουσιάζοντας το έργο που συντελέστηκε την περασμένη χρονιά στις υποδομές, στους τομείς ανάπτυξης, εκπαίδευσης, πολιτισμού, αθλητισμού και τουριστικής προβολής του τόπου.
Αναφερόμενος αναλυτικά στο έργο που πραγματοποιήθηκε σε όλη
την έκταση του νέου δήμου, τόνισε, ότι η Δημοτική Αρχή έδωσε βάρος από τη πρώτη στιγμή που ανέλαβε, στη δίκαιη και ισομερή ανάπτυξη όλων των δημοτικών ενοτήτων, χωρίς επιλεκτικές πρακτικές και τοπικιστικούς διαχωρισμούς.
Ενημέρωσε για την πορεία των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη και για όσα νέα έργα προγραμματίζονται για το έτος 2012.
« Η νίκη του Συνδυασμού στις εκλογές ήταν μια νίκη όλων των δημοτών».
Και συνέχισε: «οι δυσκολίες είναι πολλές και θα είναι ακόμη περισσότερες στο μέλλον. Δεν το λέμε αυτό προκειμένου να έχουμε άλλοθι. Αν επιδιώκαμε κάτι τέτοιο θα σας ζητούσαμε πίστωση χρόνου.. Όμως με καλή οργάνωση και όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε. Ήδη έχουμε κάνει τεράστια βήματα προς αυτή την κατεύθυνση. Οι Υπηρεσίες του Δήμου παράγουν ουσιαστικό έργο και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι είναι αρωγοί, συμπαραστάτες και πρωταγωνιστές αυτής
της προσπάθειας, εκτιμώντας την αλλαγή και το έργο που γίνεται»
Ενημέρωσε για το τεράστιο οικονομικό πρόβλημα που αντιμετώπισε ο Δήμος από τα χρέη των πρώην δήμων, αλλά και από την χωρίς προϋποθέσεις εφαρμογή του Καλλικράτη και την απαιτούμενη στήριξη από την κεντρική εξουσία.
Η οικονομική κρίση, που ολοένα και περισσότερο οδηγεί πολλούς
συνανθρώπους μας στη εξαθλίωση, έχει τον ανάλογο αντίκτυπο και στους δήμους με τις μειώσεις και τις καθυστερήσεις των επιχορηγήσεων.

Και έκλεισε λέγοντας: «παρά τις φουρτούνες που αντιμετωπίζουμε, δε θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε με πείσμα, να δουλεύουμε και να ελπίζουμε.
Όλοι μαζί μπορούμε να οδηγήσουμε το καράβι των ΝΕΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ με επιτυχία σε όλους τούς προορισμούς που έχουμε θέσει».
Τέλος ευχήθηκε σε όλους υγεία, ειρήνη, δύναμη, και κουράγιο για το 2012
Ακολούθησε η κοπή της πίτας από τον επικεφαλής του συνδυασμού, ενώ σε όλους τους παρευρισκόμενους μοιράστηκαν αναμνηστικά γούρια του 2012.