Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ

Διευρυμένη συνεδρίαση της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής του Δήμου Χαλκιδέων πραγματοποιήθηκε χθες (Τετάρτη 28 Μαρτίου) το απόγευμα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Μεγάρου.
Ο πρόεδρος της Επιτροπής και αντιδήμαρχος Τουρισμού, Κώστας Ρουσόπουλος, στην εισηγητική του τοποθέτηση ...
εξέφρασε την απόφαση του δημάρχου, Θανάση Ζεμπίλη για άμεσες και πρακτικές δράσεις στον τομέα της προβολής του Δήμου Χαλκιδέων αλλά και για την ανάγκη ενός μεσο-μακροπρόθεσμου σχεδιασμού των υποδομών, του εξοπλισμού και της ποικιλομορφίας του τοπικού τουριστικού προϊόντος.
Στο πλαίσιο αυτό, ανακοίνωσε την αμέσως μετά το Πάσχα, έκδοση ενός έντυπου συνοπτικού Τουριστικού Οδηγού (που μέχρι τώρα δεν υπήρχε) καθώς και την λειτουργία της αναμορφωμένης Ιστοσελίδας του Δήμου, στην οποία θα φιλοξενείται σε ηλεκτρονική μορφή το σχετικό υλικό.
Ο Κώστας Ρουσόπουλος ενημέρωσε για τις συνεχείς περικοπές των κονδυλίων των Δήμων και τις Κρατικές προσταγές περί «σχεδόν μηδενισμού των δράσεων προβολής» που μάλιστα, ασχέτως του φορέα ανάληψης του κόστους, θα βρίσκονται «υπό την αίρεση του ΕΟΤ», εξελίξεις που αναγκαστικά επί του πρακτέου, ωθούν τις πρωτοβουλίες στους εμπλεκόμενους κοινωνικούς και επαγγελματικούς φορείς του τουρισμού και περιορίζουν το Δήμο σε ρόλο υποβοηθητικό-υποστηρικτικό.
Το «παρών» έδωσαν: ο βουλευτής και πρώην υπουργός Τουρισμού, Κώστας Μαρκόπουλος, αντιπροσωπεία του Επιμελητηρίου, με επικεφαλής τον α΄ αντιπρόεδρό του, Γιάννη Γεροντίτη, αντιπροσωπεία της Ένωσης Ξενοδόχων, με επικεφαλής τον γεν. γραμματέα της, Μιλτιάδη Χέλμη, ο εκπρόσωπος του Οικονομικού Επιμελητηρίου, Θανάσης Θεοχάρης, ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου, Γιώργος Μπουραντάς, η πρόεδρος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων, Γωγώ Ρουσοδήμου, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων Βαγγέλης Σταματούκος και Γιώργος Βλαχογεώργος, πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι και βέβαια, τα μέλη της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής του Δήμου.
Στις τοποθετήσεις τους, άπαντες αναφέρθηκαν τόσο σε προτάσεις άμεσων προωθητικών ενεργειών εν όψει της επερχόμενης τουριστικής περιόδου όσο και σε προτάσεις για τα προαπαιτούμενα ελκυστικού τουριστικού προϊόντος και την εν γένει προβολή του (οι στόχοι-οι διαδικασίες-τα χρονοδιαγράμματα υλοποίησης).
Η συνεδρίαση της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής του Δήμου Χαλκιδέων, όπως αναγνωρίστηκε από όλους ανεξαιρέτως τους συμμετέχοντες, αποδείχτηκε ιδιαίτερα χρήσιμη. Αποτέλεσε βήμα διαλόγου, αποκατέστησε το απαραίτητο πνεύμα συνεργατικότητας όλων των εμπλεκομένων φορέων της κοινωνίας και της αγοράς και έθεσε τις βάσεις του προβληματισμού για περαιτέρω σχεδιασμό και υλοποίηση δράσεων διαμόρφωσης τοπικού τουριστικού προϊόντος και προβολής του.