Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Άσοι του παρελθόντος θα ψηφίζουν τους MVP στο Euro 2012

Μεγάλες μορφές του παρελθόντος, που έχουν γράψει το όνομά τους και στην ιστορία των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων, θα αποτελέσουν την επιτροπή, η οποία θα αναδεικνύει τους πολυτιμότερους παίκτες των αναμετρήσεων στο EURO 2012. Όπως έχει καθιερωθεί στις τελευταίες μεγάλες διοργανώσεις, μετά από κάθε αναμέτρηση αναδεικνύεται ο MVP, μέσω ψηφοφορίας των... φιλάθλων, αλλά και της γνώμης των ειδικών.
Ο πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί, θα προσκαλεί σε κάθε αγώνα έναν «θρύλο», που, σε συνδυασμό με την άποψη του κοινού (μέσω ψηφοφορίας στην επίσημη ιστοσελίδα της UEFA), θα αποφασίζει για τον κορυφαίο.

Ανάμεσα σε αυτούς που έχουν ήδη επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους είναι οι Φερνάντο Κόουτο (Πορτογαλία), Κριστιάν Καρεμπέ (Γαλλία), Πρέντραγκ Μιγιάτοβιτς (Μαυροβούνιο), Πέτερ Σμάιχελ και Αλαν Σίμονσεν (Δανία), Νταβόρ Σούκερ (Κροατία) και Πατρίκ Βιεϊρά (Γαλλία).

«Είμαι ενθουσιασμένος που η UEFA με επέλεξε σ' αυτόν το ρόλο. Έζησα κάποιες από τις μεγαλύτερες στιγμές της καριέρας μου, εκπροσωπώντας την Κροατία σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, κι έτσι ανυπομονώ να ταξιδέψω στην Ουκρανία και την Πολωνία» δήλωσε ο Νταβόρ Σούκερ.