Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ


ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΟΣ ΔΑΕΠΕΧ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΑΝΟΔΙΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΩΝ ΕΟΡΤΩΝ
ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ


ΠΡΟΣ : ΠΡΟΕΔΡΟ Δ.Α.Ε.ΠΕ.Χ
Κοιν. : ΔΗΜΟ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,
Στους δύσκολους καιρούς που περνάμε όλοι και ιδιαίτερα το εμπόριο, διαπιστώνουμε με λύπη ότι ο Δήμος μας συνηγορεί σε ενέργειες που πλήττουν ακόμη περισσότερο τον κλάδο μας.
Μετά από επαφή που είχαμε με πλανόδιους εμπόρους που ...

δραστηριοποιούντο στην πλατεία της αγοράς κατά την περίοδο των εορτών, μας επέδειξαν άδεια εμπορίας δεκαπέντε ημερών, την οποία εξέδωσε η ΔΑΕΠΕΧ έναντι του ποσού των 150 €. Ο Εμπορικός και Βιομηχανικός Σύλλογος Χαλκίδας, θεωρεί ότι τέτοιου είδους ενέργειες αντιτίθενται στα συμφέροντα του στεγασμένου εμπορίου και λειτουργούν σαν αθέμιτος ανταγωνισμός, τη στιγμή που παρεμφερή είδη καλυτέρας ποιότητος από αυτά που εκτίθενται στους πάγκους των πλανόδιων εμπόρων, πωλούνται από εμπορικά καταστήματα πλησίον της αγοράς. Σας επισημαίνουμε δε, ότι τα έσοδα που έχει ο Δήμος από τα Δημοτικά τέλη όπως και όλες τις άλλες εισφορές που πληρώνει το στεγασμένο εμπόριο τόσο προς το Δήμο όσο και στους υπόλοιπους κρατικούς φορείς, είναι πολύ περισσότερα ώστε να υπερκαλύπτουν πολλαπλασίως τα 150 € που πληρώνουν οι πλανόδιοι σε εσάς για να προμηθευτούν αυτές τις άδειες των δεκαπέντε ημερών. Επίσης όλοι γνωρίζουμε ότι στους συγκεκριμένους εμπόρους, έχουν δοθεί συγκεκριμένοι χώροι και ημέρες για να πωλούν τα προϊόντα τους.
Δικαίως λοιπόν εκφράστηκαν παράπονα από καταστηματάρχες και σας παρακαλούμε πολύ να λάβετε σοβαρά υπ’ όψιν σας το αίτημά μας να μην επαναληφθούν παρόμοιες αδειοδοτήσεις σε χώρους που δρουν σε βάρος του στεγασμένου εμπορίου.

Με τιμή,
Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Γεωργάτος Νικόλαος Αίσωπος Νικόλαος