Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Σοφία Μούτσου

Απάντηση στα λεγόμενα Μανώλη περί Συνδέσμου Διαχείρησης Αποριμμάτων Νότιας Εύβοιας
 
Για τα γραφόμενα Μανώλη περί οικονομικών του Συνδέσμου Διαχείρησης Αποριμμάτων επί της προεδρίας μου δεν αξίζει κανένας σχολιασμός.
Ειδικά δε μετά την αχαρακτήριστη επιστολή Μανώλη των τελευταίων ημερών προς τον Μητροπολίτη Καρυστίας και Σκύρου πιστεύω ότι όσο λιγώτερα λόγια λέει ένας άνθρωπος που θέλει να σέβεται τον εαυτό του τόσο καλύτερα για τα τοπικά μας ζητήματα.
Επιγραμματικά λοιπόν και μόνο για την ενημέρωση των αναγνωστών αναφέρω:
Ο Σύνδεσμος από το 2007 μέχρι τέλους του 2011 ήτοι...

επί 5ετία που διετέλεσα Πρόεδρός του διαχειρίστηκε το ποσό των 190.000 ευρώ προερχόμενο από εισφορές των μελών του και επιχορήγηση του ΥΠΕΣ.
Τα οικονομικά-λογιστικά στοιχεία του Συνδέσμου παρακολούθησε όλα τα χρόνια μεγάλο φοροτεχνικό γραφείο της Χαλκίδας για τον έλεγχο των παραστατικών, τα λοιπά  οριζόμενα από το νόμο για τα ΝΠΔΔ και την υποβολή αντιστοίχων δηλώσεων στην Εφορία.
Ολες οι δαπάνες έχουν γίνει απολύτως μέσα στα πλαίσια των ετησίων προϋπολογισμών που έχουν ψηφίσει ομόφωνα τα μέλη του και πάντοτε με τα απαραίτητα νόμιμα παραστατικά και είναι στη διάθεση του ΔΣ του Συνδέσμου ή οποιασδήποτε άλλης Αρχής σε κάθε ζήτηση.
Τα περί «επιταγών που έχουν εκδοθεί χωρίς τιμολόγια» αφορούν ένα εφεύρημα «πατέντα» που ανακάλυψε ο Νίκος Μανώλης ο οποίος χωρίς καμμιά εξουσιοδότηση του Συνδέσμου ζήτησε προφανώς τραπεζικά στοιχεία από τον τηρούμενο λογαριασμό του Συνδέσμου,  χωρίς όμως ο ίδιος να έχει δει, «ούτε από μακρυά» τους φακέλλους με τα τηρούμενα τιμολόγια…γιατί απλούστατα ποτέ επί σχεδόν 5ετία δεν τα ζήτησε αν και διετέλεσε και αντιπρόεδρος του φορέα. Οψιμα τα θυμήθηκε.
Κατόπιν των ανωτέρω τα «εκφοβιστικά» περί εισαγγελέως κλπ μπορεί να τα απευθύνει ο Νίκος Μανώλης μόνο σε υπαλλήλους που διοικεί αλλά και γιαυτούς ας προσέχει γιατί ο νόμος ορίζει «Ποιους και Πότε» μπορεί να ελέγχει