Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

ΣΕΛΜΑΝ


Διεκόπη οριστικά στις 8 Φεβρουαρίου κάθε δραστηριότητα του εργοστασίου της εισηγμένης εταιρείας Σέλμαν Ελληνοελβετική Βιομηχανία Επεξεργασίας Ξύλου ΑΕ στο Βασιλικό Χαλκίδας, σε συνέχεια της από 3/1/2013 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου.

Όσον αφορά στις ομαδικές απολύσεις των εργαζόμενων της συγκεκριμένης μονάδας, η ΣΕΛΜΑΝ ΑΕ, όπως διευκρινίζεται σε σημερινή ανακοίνωση της ....

προς το Χρηματιστήριο Αθηνών, προσέφυγε στη διαδικασία του Ν.1387/1983.

Μετά από διαβουλεύσεις με τους εκπροσώπους των εργαζόμενων και τριμερείς συναντήσεις στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και στο Υπουργείο Εργασίας, ο υπουργός Εργασίας, με την από 8/2/2013 απόφασή του (η οποία κοινοποιήθηκε στη διοίκηση στις 11/2 δεν ενέκρινε τις σχεδιαζόμενες ομαδικές απολύσεις.


Κατόπιν των ανωτέρω εξελίξεων και παρά το γεγονός ότι η μονάδα Βασιλικού έκλεισε οριστικά στις 8/2 και θα παραμείνει κλειστή, η επιχείρηση δεν προέβη στις σχεδιαζόμενες ομαδικές απολύσεις των εκεί εργαζομένων και επί του παρόντος διερευνά τις δυνατότητες που της παρέχει η κείμενη νομοθεσία, προκειμένου να υλοποιήσει την απόφασή της για μείωση του λειτουργικού κόστους.


Από 11/2 η Σέμαν συνεχίζει κανονικά τη βιομηχανική παραγωγή, διακίνηση και εμπορία των προϊόντων της μέσω των γραφείων και της έκθεσής της στην Αθήνα, του εργοστασίου και των αποθηκευτικών χώρων της στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής, του υποκαταστήματος και των αποθηκών της στη Θεσσαλονίκη και των λοιπών εταιρειών του ομίλου.