Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥ Ν.ΕΥΒΟΙΑΣ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
το τελευταίο διάστημα ξεχείλισε το θράσος του ρατσιστικού ναζιστικού μορφώματος της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. Εμφανίστηκαν στη πύλη της εταιρίας «ΠΑΠΑΔΙΟΧΟΣ ΑΒΕΕ». Είναι οι γνωστοί ψευτοπατριώτες , νταβατζήδες, σύγχρονοι δουλέμποροι που διατηρούν δουλεμπορικό γραφείο στην μεγαλύτερη βιομηχανική περιοχή της χώρας, στο τρίγωνο ΧΑΛΚΙΔΑΣ-ΘΗΒΑΣ-ΟΙΝΟΦΥΤΩΝ. Θέλουν τους Έλληνες εργάτες υποταγμένους και έρμαια στις ορέξεις των βιομηχάνων, ανασφάλιστους με μεροκάματα της τάξης των 18 ευρώ. Που ξεχωρίζουν τους εργάτες σε Έλληνες ....
και μετανάστες, σε λευκούς και μελαμψούς, σε χριστιανούς και αλλόθρησκους γιατί τους θέλουν διαιρεμένους και αντίπαλους εύκολη βορά στα νύχια της πλουτοκρατίας. Γιατί θέλουν τους εργάτες να πουλούν φθηνά, τζάμπα την εργατική τους δύναμη για να μεγαλώνουν τα κέρδη του κεφαλαίου.
Στην προπαγάνδα τους προβάλλουν ότι όλοι μαζί οι Έλληνες θα βγούμε από τη κρίση με θυσίες. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΨΕΜΑ!!! Θυσίες για ν’ αυξηθούν τα κέρδη του κεφαλαίου; Θυσίες για να μένουν αμόρφωτα τα παιδιά μας; Σε σχολεία χωρίς θέρμανση που να λιποθυμούν τα παιδιά από τη πείνα; Θυσίες για να πεθαίνουμε πριν βγούμε στη σύνταξη; Θυσίες για να σβήνουμε πριν φτάσουμε στα νοσοκομεία;
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ; Και οι απολυμένοι και οι άνεργοι; Και οι συμβασιούχοι της μίας ώρας ή δύο ωρών εργασίας την εβδομάδα αλλά και οι τραπεζίτες και οι βιομήχανοι και οι εφοπλιστές; ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ; Και το θύμα και ο θύτης; Αυτή είναι η Χρυσή Αυγή ορντινάντσα και εκφραστής των συμφερόντων της αστικής τάξης.
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
απομονώστε τους φασίστες, τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής. Η εργατική τάξη της χώρας μας αλλά και παγκόσμια έχει αποκομίσει τεράστια πείρα από το παρελθόν μέχρι και σήμερα έχει πληρώσει βαρύ φόρο αίματος. Ο φασισμός – ναζισμός είναι το ρόπαλο του κεφαλαίου απέναντι στους εργάτες. Ότι τους εμποδίζει να υλοποιήσουν τις άγριες αντιλαϊκές βάρβαρες αποφάσεις που έχουν από καιρό πάρει στις Βρυξέλλες και άλλα κέντρα, θέλουν να το επιβάλλουν μέσω της τρομοκρατίας, του φόβου, της απομόνωσης των εργατών. Θέλουν να είναι ο καθένας μόνος του.
Να σπάσουμε στην πράξη την τρομοκρατία με ταξική αλληλεγγύη, με εργατική ενότητα.

ΚΑΝΕΙΣ ΕΡΓΑΤΗΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ
ΝΑ ΑΠΟΜΟΝΩΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ- ΝΑΖΙΣΤΕΣ ΤΗΣ Χρυσής Αυγής.
Αυτός ο τόπος έχει ιστορία ,έχει υποφέρει πολλά
(Μακρονήσια-Ακροναυπλία-Γυάρος-Καισαριανή-Δίστομο-Καλάβρυτα-Ταξιάρχες κλπ.)
Οι εργάτες όλου του κόσμου έχουν υποφέρει πολλά (Νταχάου-Άουσβιτς κ.λ.π.)