Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ
ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ - ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ - ΕΝΕΡΓΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ
ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ- ΑΛΙΒΕΡIOY 8/3/2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σχετικά με την «κατεπείγουσα και προσφιλή μέθοδο σύγκλησης του Δημ. Συμβουλίου Κύμης –Αλιβερίου για απόψε το βράδυ (Παρασκευή 8/3) και σχετικά με τη θεματολογία του , έχουμε να κάνουμε δημοσίως γνωστά τα παρακάτω.
Η αποστολή και η λειτουργία του Ινστιτούτου «Γ.Ν. Παπανικολάου» και εν προκειμένω η αγορά, επισκευή και συντήρηση του σπιτιού του μεγάλου επιστήμονα, ευεργέτη και συμπατριώτη μας, με την τεράστια προσφορά του στην ανθρωπότητα, αποτελεί για εμάς ζήτημα αδιαπραγμάτευτης προτεραιότητας.
Αν και η αγορά του σπιτιού, έχει γίνει τμηματικά από το 2005 έως το 2007 μέχρι σήμερα δεν έχει ολοκληρωθεί. Έτσι μέχρι σήμερα έχει φτάσει το Δημοτικό Συμβούλιο να δίνει συνεχείς παρατάσεις για την ολοκλήρωση του έργου, από εργολαβία που έχει ξεκινήσει το 2010!!
Στις συνεχείς αιτήσεις μας στο Δ.Σ να συζητηθεί το θέμα του Ιν. Παπανικολάου, η....
αγορά, επισκευή και συντήρηση του σπιτιού, αφού προηγουμένως παρασχεθούν όλα τα αναγκαία στοιχεία, ο δήμαρχος και ο πρόεδρος του Δ.Σ κωφεύουν εδώ και ένα χρόνο.
Με αφορμή την επικείμενη τότε και γνωστή πλέον δίκη (μέρος της οποίας εκδικάστηκε) που έγινε πριν από λίγες μέρες, με αντίδικους τον Δήμαρχο και τον συνάδελφο, Δημοτικό σύμβουλο, Βαγγέλη Μπελιά, καταθέσαμε από κοινού αίτηση για την σύγκληση του Δ.Σ με θέμα την λειτουργία του Ιν. Παπανικολάου και υπό την αυτονόητη προϋπόθεση να μας παρασχεθούν εγκαίρως όλα τα στοιχεία. Αν και ο Πρόεδρος, μαζί με το Δήμαρχο, ήταν αρνητικοί για μια τέτοια σύγκληση (κατά τη διάρκεια του συμβουλίου για το Προϋπολογισμό), μετά το αποτέλεσμα της δίκης, προσκάλεσε Δ.Σ στην Κύμη για σήμερα Παρασκευή 8/3/2013 με προφανή αποκλειστικά στόχο την πολιτική εκμετάλλευση μιας δικαστικής απόφασης που αφορούσε ένα δημοσίευμα για την κατασκευή της στέγης του σπιτιού Παπανικολάου. Μιας στέγης που κατασκευάστηκε δύο φορές και θα πληρωθεί δύο φορές.
Ο Δήμαρχος (εθισμένος στη τακτική της πολιτικής προπαγάνδας και αρνούμενος την ουσία) επιχειρεί σήμερα να εκμεταλλευτεί επικοινωνιακά μια πρωτόδικη δικαστική απόφαση με την ελπίδα ότι θα γίνει καθαρτήριο των ευθυνών του, ως προς την διαφάνεια στο Ινστιτούτο αλλά και στο έργο της επισκευής και της συντήρησης του σπιτιού Παπανικολάου.
Η δια της συμμετοχής μας νομιμοποίηση, μίας συζήτησης χωρίς την προηγούμενη και έγκαιρη χορήγηση των στοιχείων και των παραστατικών που έχουμε ζητήσει και η μελέτη των οποίων είναι προϋπόθεση για την ουσιαστική άσκηση του θεσμικού μας ρόλου δεν πρόκειται να χαριστεί στον Δήμαρχο και την συνοδεία του. Όφειλε να έχει παράσχει εγκαίρως τα έγγραφα και τα παραστατικά που ζητήσαμε και επίσης να μας ενημερώσει για την τυχόν παρουσία του αρμοδίου επιβλέποντα της πρώην Τ.Υ.ΔΚ. Αυτός δεν το έκανε κατά την προσφιλή του τακτική. Ας μείνει με τους αλαζονικούς μονολόγους του και τον συνεχώς διευρυνόμενο πολιτικό απομονωτισμό του.
Για εμάς, το ζήτημα της αγοράς, επισκευής και συντήρησης του σπιτιού Παπανικολάου, καθώς και η αδιαφανής λειτουργία του Ινστιτούτου, παραμένουν ανοιχτά και υπό διερεύνηση. Του επαναλαμβάνουμε και για λογαριασμό όλων των συνδημοτών μας τα παρακάτω απλά ερωτήματα.
  • Πόσο κόστισε η αγορά του σπιτιού Παπανικολάου, γιατί έγινε τμηματικά και πως προσδιορίστηκε το τίμημα;
  • Πόσες χρηματοδοτήσεις έχει λάβει ο δήμος για την αγορά, επισκευή, συντήρηση του σπιτιού, καθώς και για την λειτουργία του Ινστιτούτου; Μόνο την τελευταία διετία από χρηματοδότηση της ΔΕΗ έχει λάβει το ποσό των 750.000 ευρώ.
  • Ποιες είναι οι δαπάνες του Ινστιτούτου από τότε που δημιουργήθηκε και άρχισε η χρηματοδότησή του, καθώς και τα παραστατικά που υπάρχουν γι’ αυτές τις δαπάνες.
  • Πώς γίνεται να μην έχει εγκεκριμένο απολογισμό το 2009 και στον προϋπολογισμό του 2010 να έχει αποθεματικό 120.000 ευρώ περίπου από το 2009;
  • Γιατί οι συνεδριάσεις του Δ.Σ, το οποίο μη σύννομα έχει συγκροτηθεί, αφού δεν είχε δημοσιευθεί το ΦΕΚ τροποποίησης του καταστατικού, γίνονται στις 8:30 το πρωί στην Κύμη;
  • Γιατί κατάργησε το Επιστημονικό Συμβούλιο του Ινστιτούτου το οποίο αποτελείτο από διακεκριμένους Έλληνες επιστήμονες.
Αυτά για την ώρα. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε στον κατάλληλο χρόνο που εμείς θα επιλέξουμε.
Σχετικά με το θέμα «Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Αλιβέρι- μεταφορά λαϊκής Αλιβερίου σε νέο χώρο» μείζον θέμα πολεοδομικών και κανονιστικών πράξεων, με επιπτώσεις στη πολεοδομική και κυκλοφοριακή λειτουργία της πόλης, η κατ’ όνομα δίφυλλη εισήγηση χορηγήθηκε στην Αντιπολίτευση λίγο πριν τη συνεδρίαση.
Αυτό συμβαίνει κατ’ επανάληψη , με προφανείς στόχους τον αιφνιδιασμό και το αφοπλισμό μας απ την ενημέρωση και την ουσία των πολιτικών του κ. Θωμά.
Μέχρι εδώ. Η όποια απόφαση θα ακυρωθεί ως προϊόν μη σύννομων διαδικασιών.


Υ.Γ : 1.Ειναι φανερό ότι η Αυτοδιοικητικη και πολιτική συμπαράσταση σε κάθε συνάδελφο Δημ. Σύμβουλο που εχει στόχο τη διαφάνεια και τη χρηστή διοίκηση είναι αυτονόητη. Ο χώρος του Δημ. Συμβουλίου θα αποτελέσει το πεδίο ελεγχου και κριτικής έτσι ώστε να παγιώνεται η αλήθεια στα πεπραγμένα η μη της Δημ. Αρχής.
2. Συνημμένη η αίτησή μας, που κατατέθηκε για την σύγκληση του Δ.Σ.

ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ                                  ΠΡΟΣ
κ. Άγγελο Ποθητάκη
                                                   Πρόεδρο Δ.Σ. Δήμου
                                                              Κύμης Αλιβερίου
Κοιν. 1. Κα. Κ. Γερακούδη
Γ.Γ. Αποκεντρωμένης
Διοίκησης Θεσσαλίας-Στ. Ελλάδας
Σωκράτους 111 Λάρισα 41336
2. Κο. Δημ. Θωμά
Δήμαρχο Κύμης - Αλιβερίου
3. Αποκεντρωμένη Διοίκηση
Θεσσαλίας – Στ. Ελλάδας
Τμήμα Διοικητικού
Οικονομικού Ν. Ευβοίας
Ελ. Βενιζέλου & Βελισσαρίου 2
Χαλκίδα Τ.Κ. 34100
4. Δήμος Χαλκιδέων Τ.Υ.Δ.Κ.
5. Δημοτικούς Συμβούλους –
Προέδρους Δ.Κ – Τ.Κ.
Θέμα : Έκτακτη Σύγκλιση Δ.Σ
Σχετ. : 1. Ν.3852/2010 Άρθρο 67 (Π.Καλλικράτης)
2. Ν. 3463/2006 Άρθρο
Κύριε Πρόεδρε
Σας καλούμε, σύμφωνα με τις πιο πάνω σχετικές διατάξεις, όπως συγκαλέσατε το Δ.Σ. του Δήμου Κύμης- Αλιβερίου με θέμα: «Ινστιτούτο Γ.Ν. Παπανικολάου».
Για τη συνεδρίαση αυτή με ευθύνη σας, να προσκομισθούν άμεσα τα πιο κάτω στοιχεία, καθώς και να εξασφαλιστεί η παρουσία εκπροσώπου της Τ.Υ.Δ.Κ.
  1. Οικονομικοί προϋπολογισμοί – απολογισμοί του Ινστιτούτου, από την ημερομηνία έναρξης λειτουργίας μέχρι 31/12/2012.
  2. Οικονομικά στοιχεία για την αγορά, συντήρηση και επισκευή του σπιτιού Παπανικολάου.
  3. Φορείς Χρηματοδότησης του Ινστιτούτου με τα αντίστοιχα ποσά
  4. Αντίγραφα ενταλμάτων πληρωμών
  5. Μελέτες και Α.Π.Ε του έργου
  6. Συμβάσεις που έχουν υπογραφεί με εργολάβους για τις εργασίες συντήρησης και επισκευής
  7. Κάθε άλλο στοιχείο που θα απαιτηθεί για την πληρέστερη ενημέρωση των μελών του Δ.Σ..
Για την έκτακτη σύγκλιση του Δ.Σ, με θέμα το Ινστιτούτο Παπανικολάου, είχε υπάρξει συμφωνία του Δ.Σ., την οποία προφανώς έχετε «αμελήσει».
ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
  1. Μπενάκης Γ.
  1. Κούκης Γ.
    3. Σιαγιάννης Γ.
    4. Καράπα Κ.
    5. Βαρδακώστας Θ
    6. Μπελιάς Β.
    7. Μούντριχας Δ.

8. Φραγκούλης Δ.
  1. Μπάνος Ν.
  2. Λύκος Στ.
  3. Κότσαρης Γ.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜ. ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΕΝΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΙΑΓΙΑΝΝΗΣ