Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Συνάντηση Μ.Πλατινί-Γ.Σαρρή

Με τον πρόεδρο της UEFA Μισέλ Πλατινί συναντήθηκε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Γιώργος Σαρρής, ο οποίος είχε επαφές και με κορυφαία στελέχη της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας. Αντικείμενο των συζητήσεων η ανάπτυξη του ποδοσφαίρου, η βοήθεια της UEFA προς την ΕΠΟ μέσω των διαφόρων προγραμμάτων της, αλλά και η περαιτέρω προώθηση των προγραμμάτων ανάπτυξης του γυναικείου ποδοσφαίρου.
Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Σαρρής δήλωσε μεταξύ άλλων στο uefa.com ότι «τα οφέλη από τη συνδρομή της UEFA προς τις ομοσπονδίες μέσα από.... την αξιοποίηση των προγραμμάτων της, είναι και μεγάλα και πολλαπλά. Είναι, συνεπώς, πολύ σημαντικό να έχουμε έναν τόσο ισχυρό στρατηγικό σύμμαχο στην προσπάθεια που καταβάλλουμε να βελτιώσουμε τη λειτουργία του ελληνικού ποδοσφαίρου και ιδίως σε τομείς που επιδέχονται μεγάλη βελτίωση, δηλαδή τις υποδομές μας και το γυναικείο ποδόσφαιρο».

Ερωτηθείς για τα μελλοντικά σχέδιά του ως πρόεδρος της ΕΠΟ ο κ. Σαρρής τόνισε ότι «κύρια επιδίωξή μου είναι να αποκτήσει η Ελληνική ποδοσφαιρική Ομοσπονδία οικονομική αυτοτέλεια και ταυτόχρονη η οικονομική εξυγίανση ομάδων που τη χρειάζονται, είτε μέσα από τους δικούς μας, εθνικούς, μηχανισμούς είτε μέσα από το Financial Fair Play της UEFA - ένα πρόγραμμα ίσως δυσμενές ή ανεπιθύμητο για κάποιους συλλόγους, αλλά κατά την προσωπική μου άποψη και ρεαλιστικό και απαραίτητο.

Στόχος μας, επίσης, είναι η ανάπτυξη των υποδομών μας και από εφέτος αρχίσαμε να εφαρμόζουμε ένα project προς αυτή την κατεύθυνση, το οποίο εκπονήθηκε σε συνεργασία με τον ομοσπονδιακό προπονητή μας, τον κ. Σάντος. Τα σχέδια μας για το μέλλον περιλαμβάνουν πολλά ζητήματα. Επιγραμματικά μπορώ να σας αναφέρω τη μεταφορά τεχνογνωσίας μέσα από τη συνεργασία μας με την UEFA και άλλες ευρωπαϊκές ομοσπονδίες, καθώς και τη δημιουργία ενός μουσείου του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Κληθείς, τέλος, να σχολιάσει την παρουσία της Εθνικής Ανδρών τα τελευταία χρόνια στο ευρωπαϊκό και όχι μόνο ποδόσφαιρο είπε πως «ευχή μου είναι να μετέχει η Εθνική Ομάδα σε όλες τις τελικές φάσεις Παγκοσμίων Κυπέλλων και Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων, έτσι ώστε να επαναβεβαιώνει ανά διετία τη θέση της στην ελίτ του διεθνούς ποδοσφαίρου. Παράλληλα, ενισχύοντας τις υποδομές μας, επιθυμώ να σημειώσουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερες διακρίσεις σε μικρότερες ηλικιακές ομάδες, γιατί οι ποιοτικές ομάδες τού σήμερα εγγυώνται τις επιτυχημένες ομάδες τού αύριο»