Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ
ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ
            Εν όψει της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος, η Ιερά Μητρόπολις Χαλκίδος, εκτός από τις Εκδηλώσεις των Ενοριών, που κατά τόπους, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου πραγματοποιούνται, διοργανώνει δύο Εκκλησιαστικές - Ψαλτικές Εκδηλώσεις, προκειμένου οι πιστοί να προετοιμασθούν, και δι’ αυτού του τρόπου, για να συμμετάσχουν στα Πάθη και την Ανάσταση του Χριστού.
1.        Την Τετάρτη 24 Απριλίου 2013 και ώρα 19:00, στον Ιερό Ναό της Πολιούχου Χαλκίδος Αγίας Παρασκευής, θα γίνει η καθιερωμένη Μεγάλη Εκκλησιαστική Εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεώς μας για την Μεγάλη Εβδομάδα, κατά την διάρκεια .....
της οποίας θα ομιλήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. ΑΘΗΝΑΓΟΡΑΣ, με θέμα: «ΟΤΕ Η ΑΜΑΡΤΩΛΟΣ ΠΡΟΣΕΦΕΡΕ ΤΟ ΜΥΡΟΝ...».
Ο Βυζαντινός Χορός του Συλλόγου Ιεροψαλτών του Νομού μας «Ο ΠΑΠΑ-ΓΙΩΡΓΗΣ ΡΗΓΑΣ», με Χοράρχη τον Πρωτοψάλτη κ. Γεώργιο Γερογιάννη, θα ψάλλει επίκαιρους Ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδος.
2.        Την Πέμπτη 25  Απριλίου 2013 και ώρα 19:00, και πάλι στονΙερό Ναό της Πολιούχου Χαλκίδος Αγίας Παρασκευής, θα λάβει χώρα Συναυλία Θρησκευτικής Μουσικής, την οποία διοργανώνει η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ευβοίας (Ο.Π.Σ.Ε.), υπό την αιγίδα της Ιεράς μας Μητροπόλεως.
Στη συναυλία θα παρουσιασθεί το Βυζαντινό Ορατόριο του μαέστρου και συνθέτη κ. Μιχάλη Κοκκίνη, υπό τον τίτλον «Ω ΓΛΥΚΥ ΜΟΥ ΕΑΡ», από την Δημοτική Χορωδία Περάματος, σε συνεργασία με την Ευρίπειο Χορωδία.