Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

ΠΑΣΚ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Κάτω τα χέρια
από τις οργανικές θέσεις των εκπαιδευτικών
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
            Το Υπουργείο Παιδείας με έγγραφό του (αρ.πρωτ.44506/Δ4/2-4-2013) ζητά από τους περιφερειακούς Δ/ντές Εκπαίδευσης να «δικαιολογήσουν» μέχρι 5/4/2013 την οργανικότητα των σχολικών μονάδων, αφού όπως διαπίστωσε  μετά από έλεγχο στο survey!!! «... μεγάλος αριθμός σχολικών μονάδων διατηρεί αυξημένη οργανικότητα, η οποία είναι δυσανάλογη με το μαθητικό δυναμικό που έχει στο ενεργητικό της...».
            Είναι προφανές από τα παραπάνω ότι η πολιτική ....
ηγεσία του Υπ. Παιδείας και η κυβέρνηση, εκτελώντας τις εντολές της Τρόικας σχεδιάζουν νέες άγριες περικοπές στην εκπαίδευση, ξεκινώντας από το πετσόκομμα των οργανικών θέσεων των εκπαιδευτικών στο όνομα της λειτουργικότητας και του μέσου όρου του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα. Είναι βέβαιο ότι το δεύτερο βήμα θα είναι η αύξηση του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών.
            Μ' αυτόν τον τρόπο σκέφτονται να αντιμετωπίσουν την πρωτοφανή μείωση του αριθμού των αναπληρωτών για την επόμενη σχολική χρονιά, αδιαφορώντας για το γεγονός ότι οδηγούν στην ανεργία χιλιάδες νέους συναδέλφους και τη δημόσια εκπαίδευση σε πρωτοφανή υποβάθμιση.
            Η παράταξη της Π.Α.Σ.Κ./ΔΗ.ΣΥ. δηλώνει πως μαζί μ' όλο το συνδικαλιστικό κίνημα των εκπαιδευτικών θα δώσει όλες τις δυνάμεις της για την ανατροπή αυτών των σχεδίων της κυβέρνησης και της Τρόικας.
Διεκδικούμε:
  • Καμιά μείωση του αριθμού των οργανικών θέσεων
  •  Άμεση κάλυψη των οργανικών κενών με μόνιμους διορισμούς
  •  Καμία μείωση του αριθμού των αναπληρωτών για την επόμενη χρονιά.
Από την
Π.Α.Σ.Κ./ΔΗ.ΣΥ.