Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

''Μικρή ομάδα'' ο Α.Ο. ΧΑΛΚΙΣ


Ισως ενοχλεί, πονάει, είναι όμως η αλήθεια. Εκεί κατάντησαν τον Α.Ο. ΧΑΛΚΙΣ όσοι ασχολήθηκαν μαζί του. Πώς αλλιώς να χαρακτηρίσεις μια ομάδα όταν κάθε χρόνο, τέτοια εποχή, συζητούν για το αν θα υπάρξει διοίκηση ή αν θα διαλυθεί.
Μπορεί να είναι μια ιστορική ομάδα, μαγαζί γωνία αλλά, δυστυχώς, στο τιμόνι της δεν βρέθηκαν άνθρωποι με όραμα, οργανωτικές ικανότητες και με ειλικρινή προσπάθεια για το μέλλον. Ο Α.Ο. ΧΑΛΚΙΣ δεν έχει διοίκηση, ποδοσφαιριστές, ούτε φιλάθλους που να πηγαίνουν στο γήπεδο!! Τι έχει λοιπόν ώστε να μην την χαρακτηρίσει κάποιος ''μικρή'' ομάδα;
Θέλει να έχει μέλλον; Αλλάζει πορεία. Αν αυτό το πετύχει θα έρθει και ο σεβασμός όλων για την ιστορία και το παρελθόν της. Τα διοικητικά λάθη, οι κακές....

επιλογές και το ΕΓΩ του καθενός που είχε πόστο στην ομάδα, οδήγησαν στο πουθενά και τώρα ψάχνουν για σωτήρες. Δεν  υπάρχουν όμως τέτοιοι στη σημερινή εποχή της κρίσης.
Η ομάδα βρίσκεται σε ερασιτεχνική κατηγορία και για να ξεφύγει, πρέπει να αλλάξουν πολλά. Έχει χιλιάδες φιλάθλους οι οποίοι έχουν απογοητευθεί και περιμένουν κάτι. Περιμένουν και θα είναι έτοιμοι να βοηθήσουν με την παρουσία τους στο γήπεδο. Μόνο αυτοί μπορούν να σώσουν την ομάδα και κανείς άλλος. Η παρουσία 1000 φιλάθλων σε κάθε αγώνα στο γήπεδο της Χαλκίδας θα λύσει όλα τα προβλήματα. Για φανταστείτε. Όταν 1000 φίλαθλοι θα πάρουν από ένα εισιτήριο και θα είναι  στο γήπεδο, γιατί να έχει ανάγκη αυτή η ομάδα από λεφτάδες και σωτήρες; Κανείς όμως δεν βάζει τέτοιους στόχους και όλοι ψάχνουν για επενδυτές. Γιατί;
Όλοι, όσοι δηλώνουν Χαλκιδάρες, επιθυμούν κάποιον να βάζει χρήματα και οι ίδιοι να κάνουν κουμάντο και να κρατούν τα ηνία. Δηλώνουν εθελοντές αλλά όχι εργάτες εθελοντές. Θέλουν να είναι αρχηγοί εθελοντές. Λένε ότι ο κόσμος τους αγαπάει, έχουν προσφέρει στην ομάδα, αλλά δεν μας λένε γιατί δεν μπορούν να φέρουν από 50 ανθρώπους ο καθένας στο γήπεδο. Κανείς δεν τους ζήτησε να διαθέσουν χρήματα από τη τσέπη τους. Να πάρουν από 50 εισιτήρια στο χέρι και όλη την εβδομάδα να βρούνε τρόπους να τα δώσουν ώστε να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο, αυτό είναι το θέμα. Αυτόν τον εθελοντή θα τον χειροκροτήσουμε όλοι, θα του πούμε ευχαριστώ και μπράβο.
Τέτοιους εθελοντές θέλει ο Α.Ο. ΧΑΛΚΙΣ και όχι εθελοντές προπονητές, γενικούς αρχηγούς, τεχνικούς διευθυντές κ.α. Η ομάδα πρέπει να αποκτήσει μια διοίκηση που θα οργανώσει τα πάντα και θα κάνει τις σωστές επιλογές ποδοσφαιριστών και προπονητών. Που θα έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο και δεν θα στηρίζεται σε εκείνους που θέλουν να μην βάζουν το χέρι στη τσέπη αλλά να έχουν λόγο. Αυτοί να δίνουν το παρών στην εξέδρα και να στηρίζουν την ομάδα πληρώνοντας το εισιτήριο και όχι να μπαίνουν δωρεάν κάνοντας χρήση - δεν ξέρουμε κι εμείς - ποιας ιδιότητας.
Ο Α.Ο. ΧΑΛΚΙΣ πρέπει σε 2-3 χρόνια να καταφέρει να ανέβει σε επαγγελματική κατηγορία. Ο κόσμος είναι η δύναμή του. Ο κ. Ταρνανάς είπε πολλά για την απουσία των φιλάθλων αλλά ξέχασε πως οι φίλαθλοι δεν είναι στρατιωτάκια. Παραδέχτηκε πως ήταν μόνος του αυτά τα χρόνια. Αυτό και μόνο φτάνει για να καταλάβει το γιατί ο κόσμος δεν ήρθε στο γήπεδο.
Κύριε Ταρνανά, οι συνεργάτες σας δεν σας στήριξαν οικονομικά αλλά αυτό ήταν το λιγότερο. Ήταν αυτοί οι οποίοι δημιουργούσαν το πρόβλημα και δεν ακολουθούσε ο κόσμος τον Α.Ο. ΧΑΛΚΙΣ. Αν το είχατε καταλάβει, σήμερα θα ήταν αλλιώς τα πράγματα. Ποτέ όμως δεν είναι αργά.