Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΙΑΓΙΑΝΝΗΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΙΑΓΙΑΝΝΗΣ
Δημ. Σύμβουλος
Δήμου Κύμης – Αλιβερίου Αλιβερι 5-7-13

Προς:κ. Δ. Θωμα
Δήμαρχο και Πρόεδρο
της ΔΕΥΑΚΑ
Κοιν. κ. Γερακούδη
Γ.Γ. Αποκεντρωμενης Διοίκησης
Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας

Κε Δήμαρχε
Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τρίτη 2/7/2013 εκτός των άλλων συζητήθηκε και το θέμα της κατ’ ουσία «μετεγκατάστασης με αύξηση επιφάνειας και δυναμικότητας> της μονάδας ιχθυοκαλλιέργειας της Νηρεύς Α.Ε.
Επ’αυτου έντονη υπήρξε η απόπειρα παραπλάνησης του Συμβουλίου ότι επρόκειτο για απλή “αναδιάταξη και μετατόπιση”.
Μάλιστα από την πλευρά σας, αμφισβητήθηκε ακόμη και επίσημα αναρτημένη στο Διαύγεια, απόφαση της Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης κας Γερακουδη η οποία ουσιαστικά....
δικαίωνε απολύτως την θέση της Αντιπολίτευσης.
Στην καταψηφιση του συγκεκριμένου θέματος εκτός των θεσεων της Αντιπολίτευσης συνηγόρησε και το γεγονός της απόλυτα αρνητικής στάσης της περιοχής, της αρνητικής απόφασης του Τοπικού Συμβουλίου Πρασίνου αλλά και οι κατηγορηματικα αντιθετες τοποθετήσεις, των παρευρισκομένων εκπροσώπων συλλογικών φορέων.
Ενώ σε πολλά θέματα της ίδιας συνεδρίασης – με βάση την απόλυτη προχειρότητα των εισηγήσεων – αναγκαστήκατε μετά τις εύστοχες και τεκμιριωμένες απόψεις της Αντιπολίτευσης σε αναβολή, σ’ αυτό το θέμα επιμείνατε από κοινού με τον εισηγητή Αντιδήμαρχο κ. Ν. Κιούση σε υπερψήφιση του, διαχειριζόμενοι με ειδική επιμονή αυτή τη περιπτωση.
Σας θυμίζω την απόλυτα συρρικνωμένη πλειοψηφία η οποία επικύρωσε την επιμονή σας, μολις εννεα (9) θετικες ψηφοι., μετα τη μαζικη αποχωρηση Δημ. Συμβουλων,αποχωρηση η οποια συρρικνωσε τη παρουσια της συμπολιτευσης.
Κε Δήμαρχε
Την επόμενη ημέρα σε γνωστό έγκυρο blog της περιοχής (Λάλα το!!! , 3/6/2013) σε δημοσίευμα- ρεπορτάζ για το θέμα εγράφησαν επί λέξη τα εξής “ Η πρόσφατη σύνδεση του συσκευαστηρίου του Νηρέα Α.Ε. με το δίκτυο αποχέτευσης στο ύψος του ΑΗΣ χωρίς την τήρηση των προβλεπόμενων διαδικασιών.....”
Επ’ αυτού κ. Θωμά οφείλετε άμεσες απαντήσεις.
Τούτο σημαίνει ή ότι πρέπει να διαψεύσετε το δημοσίευμα ως αναληθές ή να δώσετε πειστικές και επαρκείς εξηγήσεις για το “έργο”.
Δηλαδή ποιος φορέας το εκτέλεσε, με ποια απόφαση, ποιος ο προυπολογισμός του έργου και η απόφαση της διάθεσης και πίστωσης, ποιες οι εγκεκριμένες μελέτες, πως εκτελέστηκε < ανάθεση ή δημοπρασία>, ποιος εργολήπτης το εκτέλεσε και πως αποπληρώθηκε.
Είναι το λιγότερο που υποχρεούσθε να πράξετε άμεσα.
Και για να διαλυθεί η “σκόνη” αλλά και γιατί χιλιάδες Δημότες μας, που στερούνται των υπηρεσιών της αποχέτευσης, μας παρακολουθούν.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΙΑΓΙΑΝΝΗΣ