Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

Αυστρία - Ελλάδα 0-2 στο Σάλτσμπουργκ



Αισιόδοξα μηνύματα έστειλε η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου στο φιλικό που έδωσε την Τετάρτη στο Σάλτσμπουργκ και στο οποίο νίκησε με 2-0 την Αυστρία χάρη σε δύο τέρματα του Κώστα Μήτρογλου (39', 67'). Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα παρουσιάστηκε συμπαγές αμυντικά και μετά το πρώτο μισάωρο του αγώνα έδειξε και επιθετικές αρετές. Είχε μάλιστα και δύο δοκάρια, με τον Τζιόλη και τον Χολέμπας.
Το συγκεκριμένο φιλικό αποτέλεσε πρόβα για τα παιχνίδια με.... Λιχτενστάιν (6/9) και Λετονία (10/9).

Η εικόνα του αγώνα
Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού και έφτασαν κοντά στο γκολ στο 18' όταν ο Αλάμπα «κεραυνοβόλησε» με φάουλ τον Καρνέζη, ο οποίος βρήκε τη μπάλα τόσο, όσο χρειαζόταν για να τη στείλει στο δοκάρι. Ο γκολκίπερ του Παναθηναϊκού ήταν σε σπουδαία μέρα, εξουδετερώνοντας και άλλες, μικρότερες ευκαιρίες των Αυστριακών.
Η Ελλάδα με τακτική αντεπιθέσεων, περίμενε κλεισμένη στο 1/4 του γηπέδου να εκμεταλλευθεί την ταχύτητα του Μήτρογλου. Πράγματι στο 39' από «μαγική» πάσα 30 μέτρων του Κατσουράνη, ο «'ητρογκόλ» κέρδισε κατά κράτος τον Πόγκαντετς και πλάσαρε ψύχραιμα τον Αλμερ για να ανοίξει το σκορ.
Ιδια γεύση και στο β΄ ημίχρονο, με τους γηπεδούχους να πιέζουν, χάρη κυρίως στην ενέργεια που τους έδωσε ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού, Αντρέας Ιβανσιτς. Ο Καρνέζης ήταν και πάλι εκεί, όπως και ο Μήτρογλου!
Στο 69' ο στράικερ του Ολυμπιακού με εξαιρετικό σουτ έξω από την περιοχή έγραψε το 0-2 και «καθάρισε» το ματς υπέρ της εθνικής. Λίγο αργότερα, στο 73', ο Αλέξανδρος Τζιόλης «τράνταξε» το οριζόντιο δοκάρι του Αλμερ χάνοντας την ευκαιρία να πετύχει ένα εκπληκτικό γκολ.
Ακριβώς το ίδιο έκανε και ο Χολέμπας με σουτ έξω από την περιοχή στο 86' για την εθνική μας, που πραγματοποίησε εξαιρετικό παιχνίδι.
Διαιτητής: Ρίτσαρντ Τρουτζ (Σλοβακία)
Κίτρινες: Μήτρογλου
ΑΥΣΤΡΙΑ (Μαρσέλ Κόλερ): Άλμερ, Γκάρικς, Ντράγκοβιτς, Πόγκατετς (46΄ Λάιγκεμπ), Φουκς (74΄ Ζούτνερ), Βάιμαν, Μπαουμγκάρτλινγκερ (46΄ Ίβανσιτς), Γιουνούζοβιτς, Αλάμπα (74΄ Χόζινερ), Αρναούτοβιτς (65΄ Γιάνσερ), Χάρνικ (46΄ Πρεντλ).
ΕΛΛΑΔΑ (Φερνάντο Σάντος): Καρνέζης, Σιόβας (63΄ Μανωλάς), Παπασταθόπουλος, Τοροσίδης (77΄ Βύντρα), Χολέμπας, Κατσουράνης (63΄ Τζιόλης), Ταχτσίδης, Κονέ (85΄ Φορτούνης), Χριστοδουλόπουλος (85΄ Σπυρόπουλος), Μανιάτης (62΄ Νίνης), Μήτρογλου