Σάββατο 17 Αυγούστου 2013

...στη σέντρα

Με τους Έλληνες οπαδούς να βρίσκονται ακόμα στις παραλίες απολαμβάνοντας τις καλοκαιρινές τους διακοπές ξεκινά το νέο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα. Από τα «μεγάλα σαλόνια» θα απουσιάζει για πρώτη φορά η ΑΕΚ, μετά τον υποβιβασμό της και την «εθελουσία» δήλωση συμμετοχής στην Γ' Εθνική, ενώ επιστρέφει μετά από 13 χρόνια ο Απόλλων Σμύρνης.
Ο Ολυμπιακός δείχνει ικανός να υπερασπιστεί τον τίτλο του με τον ΠΑΟΚ να φαίνεται να είναι ο βασικός αντίπαλός του στον δρόμο προς την κορυφή.
Ενισχυμένος σε σχέση με πέρυσι, αναμένεται να παρουσιασθεί ο Παναθηναϊκός, ενώ Αστέρας Τρίπολης και Ατρόμητος, θα επιδιώξουν να συνεχίσουν την....
πολύ καλή παρουσία τους και να εξασφαλίσουν συμμετοχή στο Γιουρόπα Λιγκ.
Όσον αφορά στις υπόλοιπες ομάδες, δεν υπάρχουν σημαντικές διαφορές και η «μάχη» για την παραμονή στα «σαλόνια» του ελληνικού ποδοσφαίρου, αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Στην πρεμιέρα, λοιπόν, ο Ολυμπιακός θα φιλοξενηθεί στο ΟΑΚΑ από την «νεοφώτιστη» ΑΕΛ Καλλονής, ενώ ο ΠΑΟΚ θα υποδεχθεί την Ξάνθη. Στην επιστροφή του στη «Λεωφόρο» ο Παναθηναϊκό θα φιλοξενήσει τον - με αρκετές απουσίες - Παναιτωλικό. Ο Ατρόμητος υποδέχεται τον - επίσης - «νεοφώτιστο» Εργοτέλη.
Ιδιαίτερα αμφίρροπος αναμένεται ο αγώνας του Απόλλωνα Σμύρνης με τον Αρη, ενώ ο Αστέρας Τρίπολης έχει προβάδισμα υποδεχόμενος τον ΠΑΣ Γιάννινα.
Τέλος, χωρίς ξεκάθαρο φαβορί, θα διεξαχθούν οι αναμετρήσεις Πλατανιάς-Βέροια, Λεβαδειακός-Πανθρακικός και ΟΦΗ-Πανιώνιος.
Το πρόγραμμα της πρεμιέρας (όλοι οι αγώνες θα μεταδοθούν τηλεοπτικά από την NOVA)
Σάββατο 17/8
Ατρόμητος-Εργοτέλης 19:15
Πλατανιάς-Βέροια 19:15
ΠΑΟΚ-Ξάνθη 21:30
Κυριακή 18/8
Απόλλων-Αρης 19:15
Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΣ Γιάννινα 19:15
Λεβαδειακός-Πανθρακικός 19:15
ΟΦΗ-Πανιώνιος 19:15
Παναθηναϊκός-Παναιτωλικός 21:30
Δευτέρα 19/8
Καλλονή-Ολυμπιακός 21:30