Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Γ' Εθνική 2013-2014: Ισχύοντα για ΜΜΕ σε αγώνες Πρωταθλήματος & ΚυπέλλουΠέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2013 01:00

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ενημερώνει τους εκπροσώπους των ΜΜΕ όλης της χώρας, ότι αναφορικά με την είσοδό τους και τη δημοσιογραφική κάλυψη των αγώνων, τόσο του Κυπέλλου Γ’ Εθνικής Κατηγορίας, περιόδου 2013-2014, όσο του Πρωταθλήματος Γ’ Εθνικής Κατηγορίας περιόδου 2013-2014, θα ισχύουν τα ακόλουθα:

1.Η Ε.Π.Ο. προχώρησε στην έκδοση ειδικών διαπιστεύσεων ετήσιας διάρκειας για την απρόσκοπτη είσοδο των ΜΜΕ (δημοσιογράφοι, φωτογράφοι, τεχνικοί κλπ.) στους αγώνες Πρωταθλήματος και Κυπέλλου Γ’ Εθνικής Κατηγορίας περιόδου 2013-2014.
Οι ειδικές αυτές διαπιστεύσεις θα διανέμονται από τις κατά .....
τόπους Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων.
Συνεπώς τα ΜΜΕ δεν πρέπει να απευθύνονται στα σωματεία αλλά στις αντίστοιχες ΕΠΣ, στις οποίες και θα καταθέσουν τα αιτήματά τους.
Επισημαίνεται ότι η κάθε διαπίστευση δεν είναι προσωπική/ατομική, αλλά αντιστοιχεί σε Μέσο, το οποίο και θα τη διαχειρίζεται ανάλογα με τις ανάγκες του σε όλη τη διάρκεια της περιόδου 2013-2014.
Οι ειδικές διαπιστεύσεις επιτρέπουν την είσοδο σε όλα τα γήπεδα/στάδια της χώρας και σε όλους τους αγώνες του Πρωταθλήματος και Κυπέλλου Γ’ Εθνικής Κατηγορίας περιόδου 2013-2014.
Οι ειδικές διαπιστεύσεις για τους φωτογράφους είναι αυτές με την ένδειξη PHOTO. 
Οι ειδικές διαπιστεύσεις με την ένδειξη MEDIA αφορούν εφημερίδες, websites, ραδιόφωνα, τηλεοπτικούς σταθμούς, μέλη συνεργείων τηλεοπτικών συνεργείων κλπ.
2.Εκτός των ειδικών διαπιστεύσεων που εξέδωσε η Ε.Π.Ο., επιτρέπεται η απρόσκοπτη είσοδος στους αγώνες Πρωταθλήματος και Κυπέλλου Γ’ Εθνικής Κατηγορίας περιόδου 2013-2014 σε όλους τους κατόχους ταυτοτήτων Π.Σ.Α.Τ., των ανά την Ελλάδα επαγγελματικών Ενώσεων ΜΜΕ και της Γ.Γ.Α. (ΜΟΝΟ ΟΣΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΕΣ). Αναλυτικά: 
 α. Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου
 β. Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας
 γ. Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου
 δ. Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου
 ε. Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου-Ηπείρου-Νήσων
στ. Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας-Εύβοιας
 ζ. Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης
 η. Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών
 θ. Γενική Γραμματεία Αθλητισμού
Συνεπώς αποσαφηνίζεται ότι στους κατόχους των παραπάνω ταυτοτήτων επιτρέπεται ελέυθερα η είδοσος στα γήπεδα.
4.Τόσο οι ειδικές διαπιστεύσεις που εξέδωσε η Ε.Π.Ο., όσο οι προαναφερθείσες επαγγελματικές ταυτότητες ΜΜΕ, δεν εκχωρούν δικαίωμα ραδιοφωνικής ή τηλεοπτικής μετάδοσης, απευθείας ή σε μαγνητοσκόπηση, ολικώς ή μερικώς, στους αγώνες Πρωταθλήματος και Κυπέλλου Γ’ Εθνικής Κατηγορίας περιόδου 2013-2014.
Σε ό,τι αφορά τα ραδιοτηλεοπτικά δικαιώματα των αγώνων ισχύουν τα εξής:
α. Αγώνες Πρωταθλήματος Γ’ Εθνικής Κατηγορίας περιόδου 2013-2014
Τα ραδιοτηλεοπτικά και εμπορικά δικαιώματα ανήκουν στα σωματεία, τα οποία και νομιμοποιούνται να τα εκχωρούν σε όποιο ΜΜΕ εκείνα επιθυμούν. Θα πρέπει δε, να προμηθεύουν με τη σχετική έγγραφη άδειά τους τα ενδιαφερόμενα Μέσα, έτσι ώστε να μην προκύψει το οποιοδήποτε πρόβλημα στις μεταδόσεις.
Το ίδιο ισχύει και για τη λήψη των τρίλεπτων ενημερωτικών στιγμιοτύπων.

β. Αγώνες Κυπέλλου Ελλάδας Γ’ Εθνικής Κατηγορίας περιόδου 2013-2014
Τα ραδιοτηλεοπτικά και εμπορικά δικαιώματα ανήκουν στην Ε.Π.Ο., η οποία και θα προμηθεύει με τη σχετική έγγραφη άδειά της τα ενδιαφερόμενα ΜΜΕ, έτσι ώστε να μην προκύψει το οποιοδήποτε πρόβλημα στις μεταδόσεις.
Το ίδιο ισχύει και για τη λήψη των τρίλεπτων ενημερωτικών στιγμιοτύπων.

5.Σε ό,τι αφορά τους τηλεοπτικούς σταθμούς, που δεν έχουν δικαιώματα μετάδοσης, τόσο για το Πρωτάθλημα Γ’ Εθνικής Κατηγορίας, όσο για το Κύπελλο Γ’ Εθνικής Κατηγορίας περιόδου 2013-2014, επιτρέπεται ελεύθερα στα μέλη των συνεργείων τους η είσοδος μετά τη λήξη των αγώνων στους ειδικούς χώρους όπου γίνονται οι δηλώσεις των ποδοσφαιριστών, προπονητών και λοιπών παραγόντων.
Υποχρεωτικά, όμως, θα πρέπει τα μέλη των τηλεοπτικών συνεργείων να έχουν προμηθευτεί τις ειδικές διαπιστεύσεις που εξέδωσε η Ε.Π.Ο., άλλως δεν θα τους επιτρέπεται η είσοδος.