Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ-ΚΥΜΗ 0 - 1 ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΝΙΚΗ για τον ΑΟ ΚΥΜΗΣ

Ιδανικός αυτόχειρας ο Ρήγας

Γράφτηκε από τον

Τάσεις αυτοκτονίας εμφάνισε ο Ρήγας Φεραίος στον αγώνα με τον Α.Ο. Κύμης, αφού ηττήθηκε με 0-1 από την δεύτερη της βαθμολογίας Κύμη.
Ο αγώνας ήταν μια πραγματική διαφήμιση του ποδοσφαίρου. Η μπάλα πάνω-κάτω, ευκαιρίες και για τις δυο ομάδες, ένταση, καλό θέαμα. Βέβαια, δεν μπορούμε να μην σταθούμε στα 3 δοκάρια και τα 3 άστοχα σουτ προ κενής εστίας για τον Ρήγα. Οι φάσεις αυτές έκριναν σε μεγάλο βαθμό το τελικό αποτέλεσμα, καθώς αφού δεν ...
βρέθηκε πίσω στο σκορ η Κύμη, πέρασε στην αντεπίθεση και μετά από 2-3 καλές ευκαιρίες, πέτυχε το νικητήριο γκολ στο 67′ με τον Τσομπάνη.
Βίντεο-φώτο: Βασίλης Σιουμουρέκης – Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Παπαγεωργίου
Για να δικαιολογήσουμε τον τίτλο του άρθρου, ας απαριθμήσουμε τις ευκαιρίες του Ρήγα:
21′ – Δοκάρι από κεφαλιά του Ζατσάι μετά από σέντρα του Κουβελά από δεξιά.
38′ – Από κοντά σουτ του Κουβελά σε κενή εστία, απομακρύνουν τελευταία στιγμή οι αμυντικοί πάνω στην γραμμή.
47′ – Πλασέ από την μικρή περιοχή του Ζατσάι, αφού είχε εξουδετερωθεί ο Πάππος, η μπάλα στο δοκάρι και στην επαναφορά μπλοκάρει ο τερματοφύλακας.
54′ – Μόνος του με πολύ χώρο ο Μπίκας απέναντι στον Πάππο, πλασάρει χαμηλά και ο τελευταίος διώχνει με υπερένταση.
64′ – Χάνει την μπάλα ο Πάππος σε σέντρα του Χατζή, μόνο ο Μπίκας από την μικρή περιοχή στέλνει την μπάλα άουτ.
75′ – Δοκάρι με τον Μιχολίτση μετά από σέντρα του Σπαθή από πλάγια.
79′ – Μετά από σουτ ο Μιχολίτσης δεν πιάνει καλά το πλασέ προ κενής εστίας.
Οι παραπάνω ευκαιρίες είναι και οι πιο τρανταχτές, καθώς υπήρξαν και άλλες, τις οποίες είτε εξουδετέρωσε ο πολύ καλός Πάππος είτε κατέληξαν άουτ.
Από την πλευρά της, βέβαια, είχε και η Κύμη καλές ευκαιρίες αλλά άλλοτε ο πολύ καλός σήμερα Τσουμπέκος άλλοτε οι αμυντικοί του Ρήγα απέτρεπαν την επίτευξη ενός γκολ για τους φιλοξενόμενους. Μέχρι το 67ο λεπτό, όπου ο Τσομπάνης με ωραίο σουτ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Τσουμπέκου και έγραψε το τελικό Ρήγας Φεραίς – Κύμη 0-1.
Κλείνοντας, θα λέγαμε πως είδαμε την καλύτερη φετινή εμφάνιση του Ρήγα στο γήπεδό του για φέτος. Μαχητικοί, με ενέργεια και αποφασιστικότητα οι παίκτες του Ρήγα απέδειξαν απέναντι σε μια πολύ καλά οργανωμένη ομάδα πως μπορεί να σταθεί στην Γ’ Εθνική κατηγορία. Με ανάλογες εμφανίσεις δεν θα έχει πρόβλημα, αρκεί βέβαια…να μπαίνουν τα γκολ.