Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Δήμου Χαλκιδέων


Ξεκινούν τη λειτουργία τους τμήματα μάθησης σε νέα γνωστικά αντικείμενα
Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Δήμου Χαλκιδέων (στο οποίο ήδη λειτουργούν θεματικά τμήματα «Ιταλικά για τον Τουρισμό», «Επεξεργασία Κειμένου – Διαδίκτυο», «Αγγλικά για το χώρο εργασίας», «Ισπανικά για τον τουρισμό» και «Ασφάλεια - Ποιότητα Τροφίμων») θα ξεκινήσει άμεσα τη λειτουργία νέων εκπαιδευτικών....

τμημάτων στα αντικείμενα :
- «Αγγλικά για τον τουρισμό»,
- «Ρωσικά για τον τουρισμό» και
- «Εικαστικό εργαστήρι».
Σε διαδικασία προετοιμασίας βρίσκονται και τα τμήματα μάθησης για τις εξής ειδικότητες για τις οποίες γίνονται δεκτές νέες αιτήσεις για την κάλυψη των κενών θέσεων:
- «Καινοτομία / Επιχειρηματικότητα / Διοίκηση Επιχειρήσεων»,
- «Βιολογικά Προϊόντα / Παραγωγή, Πιστοποίηση, Διάθεση»,
- «Τουρκικά για τον τουρισμό»,
- «Διαχείριση εργασιακού άγχους / Εναρμόνιση επαγγελματικής και  προσωπικής ζωής»,
- «Ιστορία της τέχνης» και
- «Κινηματογράφος».
Τα προσφερόμενα προγράμματα μπορούν να παρακολουθήσουν ενήλικες κάθε ηλικίας, μόρφωσης και εθνικής προέλευσης.
Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται (βάσει της διαθεσιμότητας των εκπαιδευτών και των αιθουσών) το απόγευμα, 2 ή 3 φορές την εβδομάδα στον -προσβάσιμο και για ΑμεΑ- χώρο του 25ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας και θα ολοκληρώνονται σε κύκλο 25 έως 50 ωρών. Παρέχονται δε, δωρεάν.
Ένα νέο τμήμα ξεκινάει όταν συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός των 15 εκπαιδευομένων, οι οποίοι ενημερώνονται τηλεφωνικά από τους Υπευθύνους του προγράμματος, ενώ έχει περιορισμό 20 συμμετεχόντων.
Η κατάταξη σε τμήματα μάθησης γίνεται ανάλογα με τις αιτήσεις των υποψηφίων και τηρείται σειρά προτεραιότητας, ανάλογα με την ημερομηνία υποβολής της αίτησης. Οι αιτούντες που δεν καλούνται για τα τμήματα που ξεκινούν θα πρέπει να περιμένουν τη δημιουργία καινούριου τμήματος.
Στο τέλος κάθε εκπαιδευτικού προγράμματος χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι/-ες μπορούν να επικοινωνούν με τα τηλέφωνα 2221355116 , 2221355150 και 2221355114. 'Όσοι επιθυμούν να ενημερωθούν πληρέστερα για το εκπαιδευτικό πλαίσιο των προγραμμάτων μπορούν να απευθυνθούν στις υπευθύνους του προγράμματος στον 5ο όροφο του Δημοτικού Καταστήματος επί της Ληλαντίων & Μεγασθένους, κάθε μέρα μεταξύ 10 π.μ. και 2 μ.μ. (Κόκκαλη Αρετή- υπεύθυνη Εκπαίδευσης, Ανάπτυξης και Διασφάλισης Ποιότητας, Μιμιγιάννη Σταματία- υπεύθυνη Οργάνωσης).
Η φόρμα της αίτησης εγγραφής και δήλωσης προτίμησης επί των προσφερομένων προγραμμάτων/μαθημάτων, βρίσκεται διαθέσιμη στα Καταστήματα και τα Κ.Ε.Π. του Δήμου Χαλκιδέων, καθώς και στην ιστοσελίδα του (www.dimos-xalkideon.gr). Οι αιτήσεις εγγραφής θα κατατίθενται στο Δημοτικό Κατάστημα επί της Ληλαντίων & Μεγασθένους, στη Δ/νση Διοίκησης στον 2ο όροφο, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.