Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΕ Η ΕΝΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΦΡΑΤΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Ν  Τ Υ Π Ο Υ
Με λαμπρότητα και εκκλησιαστική τάξη πανηγύρισε η Ενορία του  Αφρατίου Χαλκίδος τον προστάτη και Πολιούχο της ιερομάρτυρα Άγιο Χαράλαμπο τον θαυματουργό, την Κυριακή 9 και την Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014, προεξάρχοντος των ιερών Ακολουθιών του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου.
Κατά τον Πανηγυρικό Εσπερινό, με την συμμετοχή πολυπληθούς εκκλησιάσματος και .....χορείας πρεσβυτέρων και διακόνων, τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος προεξήρχε και στην ιερά Λιτάνευση της Εικόνος του Αγίου, ανά τας οδούς του χωρίου.
Την Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου, κυριώνυμη ημέρα της εορτής, ετελέσθη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία υπό του Σεβασμιωτάτου και τον θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιμ. Φιλόθεος Θεοχάρης, Ιεροκήρυκας και Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως.
Έψαλλε ωραιότατα ο Πρωτοψάλτης του Ι. Ναού κ. Κωνσταντίνος Κουτσουρός – Γραμματέας του Συλλόγου Ιεροψαλτών Ευβοίας, συνοδεία και άλλων ιεροψαλτών της περιοχής.
Στην Θεία Λειτουργία εκκλησιάστηκαν και οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου της Ενορίας, με την συνοδεία του Διευθυντού και των διδασκάλων, ενώ σε όλους τους προσκυνητές, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας προσεφέρθη ευλογημένο φαγητό – «πανηγύρι».
Η Ιερά Πανήγυρις μετεδόθη σε απευθείας σύνδεση από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος (97,7 fm).