Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Καλημέρα

Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους και όλες για τις ευχές και ειλικρινά χθες ήταν μια ξεχωριστή μέρα για μένα. Δεν είναι ξεχωριστή επειδή συμπλήρωσα τα 56 μου χρόνια, αλλά επειδή συνέβησαν πολλά στη ζωή μου από 5 έως 11 Φεβρουαρίου. Αυτά όμως είναι οικογενειακά και δεν θα σας κουράσω.
Μεγάλωσα αρκετά, αλλά ακόμη μαθαίνω πολλά. Μαθαίνω καθημερινά πως αξίζει τον κόπο να λες μια καλημέρα σε όλο τον κόσμο και περισσότερο σ΄ αυτούς που σε πληγώνουν. 
Θέλω να εξομολογηθώ κάτι. Μαθαίνω πολλά από ....
τις επαφές που έχω με τους δασκάλους και τις δασκάλες των παιδιών μου. Μαθαίνω πολλά από την κυρία Λίτσα στο 4ο Νηπιαγωγείο του Βασιλικού, τον κ. Γιάννη διευθυντή του 2ου Δημοτικού, τον υποδιευθυντή κ. Γρηγόρη, την γυμνάστρια κ. Μαρία, τις δασκάλες των παιδιών μου κυρίες Κατερίνα και Ελευθερία και τον δάσκαλο του ολοήμερου κ. Νταβέλη.
Ειλικρινά δεν πίστευα πως θα συναντήσω εκπαιδευτικούς αυτού του επιπέδου. 
Συμπλήρωσα τα 56 μου χρόνια, αλλά μαθαίνω από αυτούς και αυτό μ΄ αρέσει. Πολλές φορές οι γονείς από την υπερβολική μας αγάπη για τα παιδιά μας, κάνουμε λάθη. Εγώ είμαι από τους τυχερούς, γιατί τα παιδιά μου μεγαλώνουν με τέτοιους δασκάλους. Πήγα μια μέρα στο σχολείο, να παραπονεθώ για κάτι που μου είπε η κόρη μου η Κερασία. Εφτασα μέχρι τα σκαλοπάτια όπου συνάντησα την κ. Μαρία την γυμνάστρια. Έμεινα εκεί για λίγο κι αφού άκουσα αυτά που είχε να μου πει, έφυγα για το σπίτι μου, χωρίς να φτάσω στον διευθυντή.
Ο κ. Γιάννης ο διευθυντής και οι δάσκαλοι είχαν δώσει τέλος στο θέμα.
Από εκείνη την ημέρα η κόρη μου "έβαλε σε μπελάδες" τον διευθυντή. Κάθε μέρα του ζωγραφίζει κάτι και όταν χτυπάει το κουδούνι για να σχολάσει, πηγαίνει στο γραφείο του διευθυντή και του χαρίζει την ζωγραφική της.
Τι μεγαλύτερη χαρά για έναν εκπαιδευτικό, αλλά  και για έναν πατέρα;
Μαθαίνω πολλά από αυτούς τους ανθρώπους και τους ευχαριστώ.
Εύχομαι να είναι πάντα καλά και να μου παραδίδουν μαθήματα ζωής. Τυχερά τα παιδιά μου και αυτό για μένα είναι το καλύτερο δώρο στα 56 μου χρόνια.