Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Σε λειτουργία και η τρίτη διάβαση τροχοφόρων στο Βαθύ

Στις αρχές της προσεχούς εβδομάδας, η Αντιδημαρχία Αυλίδας πρόκειται να δώσει σε χρήση τη νέα ισόπεδη διάβαση τροχοφόρων, που τέμνει τις γραμμές του σιδηροδρομικού δικτύου (στη χιλιομετρική θέση 10,172 της γραμμής Οινόης – Χαλκίδας), στο Βαθύ.
Η διάβαση, τέμνει τις γραμμές του σιδηροδρομικού δικτύου στη χιλιομετρική θέση 10,172 της γραμμής Οινόης – Χαλκίδας. Πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά διάβαση. που είχε ιδρυθεί από το 2009, που όμως έως τώρα δεν είχε ενεργοποιηθεί. Έρχεται να αντικαταστήσει την παλαιά διάβαση στο ύψος του σχολικού συγκροτήματος, που έχει από χρόνια ακυρωθεί. Με τη λειτουργία της, αναμένεται να ,,,ανακουφίσει τη συσσώρευση κυκλοφοριακού φόρτου που παρουσιάζεται στην κεντρική διάβαση, στο ύψος των φαναριών. Ενώ μικραίνει συνολικότερα τα προβλήματα από τη διέλευση του σιδηροδρομικού δικτύου και την εξ αυτής διαίρεση της περιοχής στα δύο.
Η διάβαση έχει εξασφαλιστεί, από πλευράς ΟΣΕ, με αυτόματα συστήματα λειτουργίας δρυφάκτων, ηχοφωτεινών σημάτων κ.λ.π.
Ενώ, το Τμήμα Συγκοινωνιών & Κυκλοφορίας της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου φρόντισε για την τήρηση των απαιτούμενων συνθηκών ορατότητας του σημείου και την τοποθέτηση της απαραίτητης σήμανσης