Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Δ/ΝΣΗ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ

Περιβαλλοντικές δράσεις με τους μικρούς μαθητές
 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (5η Ιουνίου), ο Δήμος Χαλκιδέων επικεντρώνει τις δράσεις του στην ευαισθητοποίηση των παιδιών.
Συγκεκριμένα, η Δ/νση Γεωτεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, έχει προγραμματίσει:
Το διήμερο Τετάρτη, 4 & Πέμπτη, 5 Ιουνίου γιορταστική δράση με τα παιδιά προνηπιακής και νηπιακής ηλικίας,
του Β΄ Βρεφονηπιακού Δημοτικού Σταθμού και Νηπιαγωγείου και των....

παραρτημάτων του, Δ΄ και Ε΄ Δημοτικών Παιδικών Σταθμών (σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων & Επιτρόπων του Β΄ Βρεφονηπιακού Δημοτικού
Σταθμού και Νηπιαγωγείου Χαλκίδας και τον ΔΟΠΠΑΧ).
Η γιορταστική δράση θα φιλοξενηθεί στο σταθμό περιβαλλοντικής ενημέρωσης που έχει δημιουργήσει ο Δήμος Χαλκιδέων στο Αλσύλλιο Κανήθου, το οποίο αποτελεί πλέον σημείο αναφοράς και ενεργό κέντρο των οργανωμένων περιβαλλοντικών δραστηριοτήτων στην πόλη.
Και θα περιλαμβάνει α) φύτευση δενδρυλλίων και εμπλουτισμό του χώρου του άλσους, β) βιωματικό παιχνίδι περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και γ) παραμύθια για μικρά παιδιά, με θέμα την προστασία του περιβάλλοντος (σε συνεργασία με τη Δημόσια Βιβλιοθήκη Χαλκίδας και το Ωδείο «Μαρσύας»).
Την Τρίτη, 3 Ιουνίου βιωματικό παιχνίδι περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, στο χώρο του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Ν. Αρτάκης.
Την Παρασκευή, 6 Ιουνίου βιωματικό παιχνίδι περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, στο χώρο του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Βασιλικού.