Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Οι διεθνείς μίλησαν για το όνειρό τους και ο Σάντος... έδειξε σχήμα

Οι διεθνείς μίλησαν για το όνειρό τους και ο Σάντος... έδειξε σχήμαΤεστ το Σάββατο στο «Ντα Λουζ»


Πίστη στις δυνατότητες της Εθνικής και αισιοδοξία πως μπορεί να προκριθεί στην επόμενη φάση του Μουντιάλ της Βραζιλίας, εκφράζουν οι Έλληνες διεθνείς, όπου βρεθούν και όπου σταθούν. Εξάλλου, λίγο πριν από την προπόνηση της Πέμπτης, αρκετοί από αυτούς έκαναν δηλώσεις στα ΜΜΕ, όπου ανέλυσαν τον γαλανόλευκο στόχο από τη δική τους σκοπιά.
Ο κεντρικός αμυντικός της Ντόρτμουντ, Σωκράτης Παπασταθόπουλος,χαρακτήρισε πολύ σημαντικό το πρώτο παιχνίδι της εθνικής κόντρα στην Κολομβία:
«Πιστεύω είναι πολύ σημαντικό αν κερδίσουμε το πρώτο παιχνίδι, έχουμε δει ....
ότι με τέσσερις βαθμούς μπορούμε να προκριθούμε στην επόμενη φάση οπότε όπως καταλαβαίνετε το ματς με την Κολομβία είναι κλειδί για την πορεία μας στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Τώρα, όμως, είμαστε σε περίοδο προετοιμασίας είναι ακόμα νωρίς να μιλήσουμε για τα επίσημα ματς που είναι σε 15 ημέρες. Τώρα πρέπει να δούμε σε ποιούς τομείς δεν είμαστε καλά ώστε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα και να είμαστε έτοιμοι για το πρώτο παιχνίδι. Στο πρώτο φιλικό αντιμετωπίζουμε μια πολύ καλή ομάδα και μάλιστα στην έδρα της. Πάνω από όλα είναι να δούμε τι δουλειά έχουμε κάνει μια εβδομάδα εδώ στον Αγιο Κοσμά και μετά το ματς θα δουμε αν θα είμαστε ευχαριστημένοι ή αν θα πρέπει να βελτιώσουμε κάποια πράγματα κάνοντας κάτι το διαφορετικό».
Στη συνέχεια ο «Πάπα» τόνισε ότι είναι εφικτός ο στόχος της πρόκρισης στην επόμενη φάση: «Βεβαίως και είναι εφικτός, αλλά είναι και δύσκολος ο όμιλος. Όλοι έχουν τις ίδιες πιθανότητες ο πρώτος μπορεί να κερδίσει τον τελευταίο και το αντίθετο. Όπως είπα και πριν το πρώτο ματς είναι ιδιαίτερα σημαντικό και πρέπει να πάρουμε έναν ή τρεις βαθμούς έτσι ώστε να παλέψουμε στα επόμενα δύο παιχνίδια και να μην είμαστε με την πλάτη στο τοίχο. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι με ήττα από την Κολομβία αποκλειστήκαμε, το λέω αυτό επειδή έχουμε δει αυτή την αντίδραση στην Ελλάδα χάνουμε ένα ματς και να λέμε ότι τελειώσαμε και αποκλειστήκαμε. Δεν είναι έτσι τα πράγματα όλα τα ματς είναι σημαντικά κι εμείς θα κοιτάξουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και στο τέλος θα κάνουμε ταμείο».

Τοροσίδης: «Για το καλύτερο δυνατό»
Ο δεξιός μπακ της Ρόμα, Βασίλης Τοροσίδης, από την πλευρά του τόνισε ότι όλοι οι παίκτες θα κυνηγήσουν... το όνειρο τους στα γήπεδα της Βραζιλίας, ενώ στάθηκε στη δυσκολία του ομίλου:

«Οι τελευταίες μας σκέψεις πριν το Μουντιάλ είναι να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό. Πάνω απ’ όλα πρέπει να είμαστε έτοιμοι στα φιλικά. Στόχος μας είναι να κάνουμε ένα καλό ξεκίνημα με την Κολομβία και να μπούμε δυνατά στο κυνήγι της πρόκρισης. Είναι ένας πολύ δύσκολος όμιλος. Όλες οι ομάδες έχουν ισόποσες δυνατότητες πρόκρισης. Από κει και πέρα το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι και ξέχωρα από τους στόχους που έχουμε, το θέμα είναι να ευχαριστηθούμε και την εμπειρία».

Μόρας: «Το καλύτερο συναίσθημα»

Ο αμυντικός της Μπολόνια, Βαγγέλης Μόρας, μίλησε για τη συμμετοχή του στην αποστολή της Εθνικής και υποστήριξε πως η εξέλιξη αυτή αποτελούσε όνειρο ζωής για τον ίδιο. Αναλυτικά όσα δήλωσε στην προπόνηση της Πέμπτης:

«Στόχος μας είναι να δώσουμε ό,τι έχουμε και δεν έχουμε στον αγωνιστικό χώρο και από κει και πέρα στο τέλος θα κάνουμε ταμείο. Το ζητούμενο, όταν θα φύγουμε από το γήπεδο, είναι να έχουμε καθαρή τη συνείδησή μας και να φύγουμε με ψηλά το κεφάλι. Αυτό είναι που θέλει να δει ο κόσμος, δηλαδή την Ελλάδα να μάχεται, όπως είχε κάνει και το 2004. Είναι όνειρο ζωής το Μουντιάλ, είναι ό,τι καλύτερο να παίζεις για την εθνική της χώρας σου. Είναι το καλύτερο συναίσθημα όταν μιλάμε για την Ελλάδα. Όλα είναι διαφορετικά όταν παίζεις για την Εθνική και δεν έχει σχέση με το συλλογικό επίπεδο».

Για τη νοοτροπία της Εθνικής στις μεγάλες διοργανώσεις, είπε: «Αυτό έχουμε δείξει τόσα χρόνια, δηλαδή το πνεύμα, το πάθος και τη θέληση για διάκριση. Δεν ξέρω πού θα φτάσει η Ελλάδα, κάθε ματς το βλέπουμε ξεχωριστά, κάθε ομάδα είναι διαφορετική».

Για το φιλικό με την Πορτογαλία, δήλωσε: «Είναι ένα πολύ δυνατό τεστ για εμάς κόντρα σε μία μεγάλη ομάδα με μεγάλους ποδοσφαιριστές. Εμείς θα πάμε στο παιχνίδι με την Πορτογαλία με την ίδια νοοτροπία, μένοντας ενωμένοι, για να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι».

Για τον τρόπο με τον οποίο αγωνίζεται η Πορτογαλία, τόνισε: «Δεν έχει γίνει ακόμα ανάλυση από τον κύριο Σάντος, ωστόσο οι αντίπαλοι στα φιλικά μοιάζουν πολύ με τους αντιπάλους που θα έχουμε στο Μουντιάλ».

Ταχτσίδης: «Ξεκινάει ένα όμορφο ταξίδι»

Να ετοιμαστεί όσο το δυνατόν καλύτερα πρέπει η Εθνική ομάδα εν όψει του Μουντιάλ, ανέφερε ο Παναγιώτης Ταχτσίδης:

«Ξεκινάει ένα όμορφο ταξίδι προς τη Βραζιλία. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι από το ξεκίνημα. Στο δύσκολο φιλικό με την Πορτογαλία πρέπει να δείξουμε τη δουλειά που κάνουμε στις προπονήσεις. Είμαστε σε καλή κατάσταση και πρέπει να πάρουμε αυτό που θέλουμε. Η ομοιογένεια και το καλό κλίμα μας έφεραν εδώ και σε αυτά πρέπει να προσθέσουμε μερικά ακόμα στοιχεία για να φτάσουμε στους στόχους μας».

Για την Ιαπωνία, την οποία θα βρούμε στο Μουντιάλ, είπε: «Κάθε αντίπαλος είναι δύσκολος. Η Ιαπωνία έχει κάποια στοιχεία που θα μας δυσκολέψουν, όπως είδαμε στο τελευταίο φιλικό με την Κορέα. Πρέπει να προετοιμαστούμε κατάλληλα για να τους αντιμετωπίσουμε όπως πρέπει».

Προπόνηση και φύγαμε για... Πορτογαλία

Ο Φερνάντο Σάντος δείχνει να καταλήξει μέρα με τη μέρα όλο και πιο πολύ στο βασικό σχήμα με το οποίο θα ξεκινήσει η Εθνική τις υποχρεώσεις της στο Μουντιάλ και από εκεί και έπειτα, θα πορευτεί ανάλογα και με τα πρώτα αποτελέσματα.

Στην προπόνηση της Πέμπτης, η οποία ήταν η τελευταία επί ελληνικού εδάφους, ο Πορτογάλος άνοιξε τα χαρτιά του εν όψει του φιλικού του Σαββάτου στην Πορτογαλία. Βασικοί ήταν οι Καρνέζης στο τέρμα, Τοροσίδης ως δεξί μπακ, ο Χολέμπας στο αριστερό άκρο της άμυνας, Μανωλάς - Παπασταθόπουλο το κεντρικό αμυντικό «δίδυμο», στα χαφ οι Κατσουράνης, Μανιάτης και Τζιόλης, ενώ στην τριάδα της επίθεσης βρίσκονταν οι Σαμαράς, Σαλπιγγίδης και Μήτρογλου.

Το μεγαλύτερο μέρος του σημερινού προγράμματος, το οποίο ήταν διάρκειας 1,5 ώρας, περιελάμβανε «διπλό» σε ολόκληρο και εν συνεχεία στο μισό γήπεδο. Με την ομάδα των βασικών αγωνίστηκαν οι 11 προαναφερθέντες ενώ «αντίπαλοι» ήταν οι Καπίνο, Σάμαρης, Μόρας, Τζαβέλλας, Βύντρα, Καραγκούνης, Χριστοδουλόπουλος, Κονέ, Ταχτσίδης, Φετφατζίδης και Γκέκας.

Οι διεθνείς θα έχουν ελεύθερο χρόνο μέχρι τις 21:00 όταν και θα επιστρέψουν στο ξενοδοχείο όπου έχει καταλύσει η «γαλανόλευκη» αποστολή και την Παρασκευή στις 11:00 θα αναχωρήσουν για την Λισαβόνα για το φιλικό του Σαββάτου με την Πορτογαλία.