Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ

Το απόγευμα της Τρίτης 5 Αυγούστου 2014, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον ΠανηγυρικόΕσπερινό του πανηγυρίζοντος Ι. ΝαούΜεταμορφώσεως του Σωτήρος Ωρεών, όπου μετά τηλιτανεία, ομίλησε επίκαιρα στους πολυπληθείςπροσκυνητές, αναφερόμενος χαρακτηριστικά στηνσώζουσα υπακοή, που οφείλουμε να έχουμε, προςτο απαύγασμα Του Πατρός, στο Σωτήρα Χριστό.
Την Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014, εορτής τηςΘείας Μεταμορφώσεως του....
Σωτήρος το πρωί, οΣεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Όρθρο καιτέλεσε τη Θεία Λειτουργία στην πανηγυρίζουσα Ι.Μονή Οσίου Δαυΐδ Γέροντος Λίμνης, στην οποίαείχαν προσέλθει υπεράριθμοι προσκυνητές απότην προηγουμένη και τις πρώτες πρωϊνές ώρες.Κατά τη διάρκεια του κηρύγματος, το οποίοαπηύθυνε προς τους εκκλησιαζομένους, οΣεβασμιώτατος, ομίλησε για το γεγονός τηςΜεταμορφώσεως και τα σωτήρια μηνύματα τουγια μας δίνοντας έμφαση στο άγγιγμα του Χριστούπρος τους τρείς μαθητές του (Μτ. ιζ, 7-8), καιευχήθηκε να αξιωθούμε όλοι, μέσα από τονκαθαρμό των αμαρτιών μας και την ταπείνωση,να νιώσουμε το Θεϊκό χέρι.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, οΣεβασμιώτατος ευλόγησε, κατά το εκκλησιαστικόέθος, τα σταφύλια και ευχήθηκε προς όλους νακαταστούμε κοινωνοί της Δόξας τουΜεταμορφωθέντος Χριστού δια των πρεσβειών τουΟσίου Δαυΐδ και δια των ευχών των μακαριστώνγερόντων Ιακώβου και Κυρίλλου.
Όλοι οι προσκυνητές έλαβαν το αντίδωρο απότο Σεβασμιώτατο και εν συνεχεία είχαν τηνευλογία να μετέχουν και στην εόρτιο τράπεζα, πουη παράδοση της Μονής ορίζει, και η αγάπη και οιφροντίδες του Καθηγουμένου Αρχιμ. Γαβριήλ καιτων άλλων πατέρων της Ι. Μονής επεφύλασσαν.