Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Αντώνης Αυλωνίτης

"Ίνδαλμα του Τάσου ο Μέλμπεργκ"

Ο πατέρας του Τάσου Αυλωνίτη, Αντώνης, μίλησε για τον γιο του, αποκαλύπτοντας άγνωστες πτυχές για το χαρακτήρα και την καριέρα του.
Ο Αντώνης Αυλωνίτης, ο οποίος είναι προπονητής ποδοσφαίρου, μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό με απόλυτη ειλικρίνεια για τον γιο του, Τάσο. Το ιδιαίτερο ταλέντο που δεν είχε, αλλά και η σκληρή δουλειά, η οποία τον έφερε στον Ολυμπιακό. Το ίνδαλμά του είναι ο Όλοφ Μέλμπεργκ, τη φανέλα του οποίου έχει στο δωμάτιό του!

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Αντώνης Αυλωνίτης στον Sentra 103,3:

Για το ποιο είναι το χαρακτηριστικό του: «Έχω πει κατ' επανάληψη ότι τα....

προσόντα κάθε αθλητή σε ομαδικό άθλημα βρίσκονται από τους ώμους και πάνω και εννοώ φυσικά το μυαλό του. Εάν αυτό το βάλει μέσα στο γήπεδο συν την πολλή δουλειά και την πειθαρχία και θα φτάσει ψηλά. Επίσης τον Τάσο τον διακρίνει ταπεινότητα. Εγώ όταν τον είχαν στην Εύβοια τον είχα αποκλείσει από τους 32 γιατί τότε δεν ήταν ακόμη έτοιμος και υπήρχαν καλύτεροι από εκείνον. Το είχε καταλάβει. Κοιτάξτε ο Τάσος δεν ήταν ποτέ ιδιαίτερο ταλέντο, αλλά μέσα από την πολλή δουλειά έχει καταφέρει να φτάσει σε αυτό το σημείο».

Για το γκολ που πέτυχε: «Ευχαριστώ τον Θεό για αυτό το γκολ. Τώρα ο γιος που θα γίνει πιο γνωστός αλλά ίσως σε λίγο καιρό να μιλάτε για τον χαρακτήρα του και όχι μόνο για την αξία του».

Για το αν βρέθηκε στο γήπεδο ώστε να παρακολουθήσει το ματς:
«Όχι δεν πήγα στο γήπεδο γιατί διατηρώ μια καφετέρια στην Χαλκίδα και είπα να μείνω με τον κόσμο. Άλλωστε ήξερα ότι δεν θα παίξει. Στο γκολ... έπεσε το μαγαζί! (σ.σ. γέλια)».

Για τα χαρακτηριστικά του γιου του ως παίκτη:
«Δεν θα πω ούτε ότι είναι ο Νέστα ούτε ο Καναβάρο. Από τον γιο μου οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού να περιμένουν σταθερότητα, σοβαρότητα και συγκέντρωση στο παιχνίδι του. Και ο Τάσος θα παίρνει κάθε φορά ό,τι αξίζει»

Για το που χρειάζεται βελτίωση: «Οι δύο θέσεις που χρειάζονται παιχνίδια και εμπειρίες, είναι αυτή του τερματοφύλακα και του κεντρικού αμυντικού. Γιατί δεν χρειάζεται να κατευθύνουν μόνο τον εαυτό τους, αλλά και τους συμπαίκτες τους».

Για την Εθνική και γενικά τους πολλούς ποιοτικούς στόπερ που διαθέτει η Ελλάδα:
«Μπροστά από τον Τάσο στην Εθνική υπάρχουν μεγαθήρια. Μανωλάς, Μόρας, Παπασταθόπουλος κ.α. Πρώτα θέλουμε ο Τάσος να καταφέρει να πείσει στον Ολυμπιακό και μετά πάμε παραπέρα και βλέπουμε για την Εθνική. Πατάμε στη γη».

Για το τι χαρακτήρας είναι: «Είναι παιδί-κορίτσι θα έλεγα. Πολύ ήρεμος και χαμηλών τόνων. Για αυτό ακριβώς χάρηκα πολύ για την ένταση που έβγαλε στην φάση του γκολ. Επίσης, αν είδατε στο ματς με την Γιουβέντους, ο πρώτος που αγκάλιασε μετά το ματς ήταν ο Μποτία. Πήγε δηλαδή και αγκάλιασε τον ανταγωνιστή του».

Για τον αγαπημένο του ποδοσφαιριστή: «Έχει ίνδαλμα τον Μέλμπεργκ. Του αρέσει η συγκέντρωση που είχε σαν παίκτης. Έχει μάλιστα και την φανέλα του στο δωμάτιό του»